Студентська олімпіада з фізики

Групи загальноосвітньої підготовки

09 березня 2021

В рамках тижня загальноосвітніх дисциплін 09 березня 2021 року в коледжі відбулася олімпіада з фізики, у якій взяли участь студенти перших курсів загальноосвітнього відділення. У цьому інтелектуальному заході студенти змагалися за рівнем навченості з даного предмету, ерудиції, дослідницьких та творчих здібностей. На олімпіаді були запропоновані завдання, що стосувалися різних розділів курсу фізики та передбачали виявлення творчих рівнів засвоєння та формування ключових компетентностей.

Фізика – фундаментальна дисципліна, оволодіння якою сприяє розвитку мислення, формуванню світогляду студентів на основі сучасних досягнень науки і техніки, глибокому розумінню явищ і процесів у навколишньому світі. Важко уявити наше життя без радіо, телебачення, комп’ютерів та мобільних телефонів, винаходу яких ми зобов’язані фізиці. Фізика озброює людину загальнонауковими методами пізнання, що потрібні кожному незалежно від фаху чи особливостей професійної діяльності.

 Усі учасники олімпіади проявили предметні компетентності з фізики,  власну самостійність та зібраність. Були запропоновані власні творчі ідеї з вирішення проблемних ситуацій, нестандартні рішення фізичних задач.

Переможцями олімпіади стали:

І місце – Левчик Ангеліна, 11- П група

ІІ місце – Савчук Олександр, 12-ІП група

 ІІІ місце – Намчук Ангеліна, 11- О група.

Дякуємо усім учасникам олімпіади та вітаємо переможців! Бажаємо наснаги до навчання та хороших результатів!

 

Викладачі фізики, астрономії коледжу Тетяна Грицик, Валерій Гуменюк