Перегляд освітніх програм з метою їх удосконалення

Економічне відділення

23 лютого 2021

23 лютого 2021 р. в рамках засідання циклової комісії економічних дисциплін відбулося обговорення питань удосконалення освітніх програм фахового молодшого бакалавра зі спеціальностей 071 Облік і оподаткування, 072 Фінанси, банківська справа та страхування, 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, 073 Менеджмент у зв’язку із оприлюдненням проектів Стандартів фахової передвищої освіти за відповідними спеціальностями.

Участь у засіданні взяли керівник підрозділу забезпечення якості вищої освіти у коледжі, к. т. н. Шалай С. В., а також члени циклової комісії економічних дисциплін, у тому числі заступник директора з навчальної роботи Царук В. Ю. та методист коледжу Балдич Л. В.

Перед присутніми виступив керівник підрозділу забезпечення якості вищої освіти у коледжі, к. т. н. Шалай С. В., який акцентував увагу на підготовці освітніх програм до майбутніх акредитацій.

Методист коледжу Балдич Л. В. зупинилася на основних критеріях забезпечення якості освітніх програм.

Заступник директора з навчальної роботи, к. е. н. Царук В. Ю. наголосив на важливості опитування студентів та взаємодії з роботодавцями та випускниками в процесі розвитку освітніх програм.

Гарант освітньої програми «Облік і оподаткування» для підготовки здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 071 Облік і оподаткування, к. е. н. Немкович О. Б. зупинилася на критеріях вибірковості для забезпечення реального права студентів на вільний вибір, а також надала поради щодо уникнення помилок при підготовці освітніх програм.

К. е. н., доцент Гнатюк А. А. наголосила на важливості відповідності цілей освітніх програм та їх змістовному наповненню місії коледжу, а також висвітлила основні вимоги щодо структури освітньої програми.

Усі учасники засідання долучилися до обговорення, висловили свої зауваження та пропозиції.

За результатами обговорення було прийнято рішення щодо модернізації освітніх програм та їх подальшого оприлюднення на сайті коледжу.

 

К. е. н. Немкович О. Б., викладач