Вітаємо ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка з Днем народження!

Коледж

09 лютого 2021

Ніколаєнко Станіслав Миколайович

ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України,

доктор педагогічних наук, професор,

академік Національної академії педагогічних наук України

Народився 9 лютого 1956 року в с. Богданівка Знам’янського району Кіровоградської області. Закінчив Українську сільськогосподарську академію за спеціальністю інженер-механік (1978 р.), інженер-педагог (1980 р.). У 1991 році закінчив Одеський інститут політології та соціології. Трудову діяльність розпочав викладачем Кіровоградського сільськогосподарського технікуму. Після отримання педагогічної освіти викладав механізацію тваринництва у Каховському радгоспі-технікумі. Згодом очолив Красноперекопське профтехучилище. У 1991-1994 роках – заступник начальника Херсонського обласного управління освіти, доцент кафедри механізації сільського господарства Херсонського сільськогосподарського інституту.

Народний депутат України кількох скликань, голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, у 2005-2007 роках Міністр освіти і науки України, голова Громадської Ради освітян і науковців України. Розробник і автор ряду законів, зокрема щодо запровадження єдиного фіксованого податку у сільському господарстві, меліорації земель, збереження і розвитку профтехосвіти і вищої школи. Багато зробив для соціального захисту вчителя і науковця, студента. Є автором більше 140 наукових публікацій та 13 книг.

З 2009 року працював професором кафедри вищої освіти та права Університету менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України.

29 серпня 2014 року обраний ректором Національного університету біоресурсів і природокористування. У червні 2019 року колектив університету та відокремлених підрозділів знову довірив один з кращих університетів Станіславу Ніколаєнко.

Біблійна мудрість стверджує, що дерево пізнається по плодах,

а людина по її справах.

Шановний Станіславе Миколайовичу!

 Ваша життєва скарбниця наповнена добрими справами,

мудрими рішеннями, позитивними результатами.

Прищеплені Вам Вашими батьками людські якості – щирість, чесність, відкритість, доброзичливість витримали випробування

і високими посадами, і державними нагородами,

і почесними званнями.

Своїм власним прикладом Ви утверджуєте важливу істину –

у будь-якій ситуації найважливіше залишатися Людиною.

У День Вашого 65-річчя прийміть від усього колективу нашого коледжу найщиріші побажання міцного здоров’я, невичерпного оптимізму, фінансової стабільності, безкоронавірусного майбутнього.

Нехай життя радує Вас простим людським щастям, а ми спільно будемо радіти новим досягненням нашого Університету,

під крилом якого перед нами відкрилися нові перспективи.

Ми вдячні Вам за можливість називати НУБіП України «нашим Університетом» і запевняємо у своїй щирій повазі та підтримці.

Хай Всевишній оберігає Вас, Вашу родину,

наш Університет, всю Україну!

Слава Україні!

З повагою, в.о. директора коледжу,

Заслужений працівник освіти України

 Ярослав Корсун