Урок пам’яті «Тернистий шлях до свободи»

Групи загальноосвітньої підготовки Бібліотечно-інформаційний центр

23 листопада 2020

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Цей день об’єднує дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року. Пам'ять про буремні події тих років повинна зберегтися та примножитися, передаючись з покоління в покоління.

23 листопада 2020 року в групі 11-П було проведено Урок памяті «Тернистий шлях до свободи» з нагоди Дня Гідності та Свободи (куратор Купчишина Т. В.).

Мета заходу: виховувати в здобувачів освіти почуття патріотизму, національної гордості та гідності; формувати розуміння єдності та цілісності України, усвідомлення себе українцями, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині; розвивати бажання стати гідними громадянами України; вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні.

Студенти-першокурсники вшанували патріотизм і мужність громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору.

Здобувачі освіти Скороход Владислава, Левчик Ангеліна, Козачок Оксана підготували презентації про буремні події 2013-2014 року. Столярчук Андрій, Козяр Віктор, Іскра Владислав, Цинко Дарина декламували патріотичні вірші. Зі сльозами на очах першокурсники переглянули документальний фільм «Небесна Сотня. Юні ангели».

Завершився урок хвилиною мовчання на знак пам’яті про тих, хто ціною свого життя став на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

 

Тетяна Купчишина, викладач циклової комісії

юридично-соціальних дисциплін, куратор 11-П групи