Диспут на тему: Перспектива інтеграції України до НАТО. Перемоги та сподівання

Відділення програмування Економічне відділення

14 листопада 2020

В рамках тижня циклової комісії гуманітарних дисциплін за участі студентів групи 21-О, 31-П, 21-ІП, 22-ІП  був проведений відкритий захід у форматі диспуту на тему: «Перспектива інтеграції України до НАТО. Перемоги та сподівання» під керівництвом голови циклової комісії гуманітарних дисциплін д-р.пед.наук. Кристопчук Т.Є. та викладача історії Коняхіним Ю.О.

Диспут був проведений юристом громадської організації «Горизонт Права» Биковим Олександром.

Серед проблем, що турбують українське суспільство, питання європейської та особливо євроатлантичної інтеграції держави займають чільне місце. Неоднозначне ставлення до інтеграційних процесів населення Східної та Західної України мають потужну історичну мотивацію. В її основі особливості культурного, релігійного, етнічного, економічного розвитку держави. Саме в цьому одна з причин часто упередженого ставлення людей до євроінтеграційного і євроатлантичного поступу України.

Усвідомлюючи важливість забезпечення стабільності та безпеки в Україні і її територіальної цілісності, Альянс посилює свою співпрацю з Києвом. Як вже зазначалось, українську сторону консультують щодо реформи Міноборони та структури збройних сил. Йдеться також про переорієнтацію українського ОПК на стандарти НАТО. Україна може сподіватися на допомогу Альянсу у відновленні військово-морських сил, взаємодію у протидії гібридним загрозам.

Дякуємо Балдич Л.В. методисту коледжу за участь в нашому диспуті, а також всім студентам та юристу Бикову Олександру.

Ю.О. Коняхін, викладач історії