Міжнародна студентська олімпіада з програмування ACM ICPC

Відділення програмування Гурток Робототехніка та основи кіберзахисту ІоТ пристроїв

29 вересня 2020

В суботу, 26 вересня 2020 року, наш коледж взяв участь в Міжнародній студентській олімпіаді з програмування ACM ICPC в новому, дистанційному, форматі. Умови, під впливом COVID-19 було змінено: сама олімпіада відбулася централізовано у вебсередовищі, до якого й надали доступ нашим командам з 16-ої аудиторії приміщення РК НУБІП.

Наш коледж представляло 8 команд з груп 31-ІП, 32-ІП та 41-ІП, 42-ІП, 43-ІП, 5-ІПБ та 6-ІПБ, які є студентами гуртка "Робототехніка та кіберзахист Іот Пристроїв". Студенти вирішували логіко-математичні задачі першого етапу західного регіону.

Складність задач полягала не лише у вмінні побудувати код, який з часом стане «кращим», від кількості його спроб запуску, складність була посилена саме тим фактом, що кожна наступна спроба запустити код з помилкою – накладав пенальті на команду. Хлопці та дівчата боролись із власним бажанням «зробити швидко» та намагались уважніше робити програмні конструкції.

Не відбулось й без драматизму – протягом останніх хвилин було вирішено додаткову задачу підвищеної складності, але на годиннику було вже 15:02 та середовище компіляції вже було заблоковано.

Продовження руху наших команд в сторону нових досягнень в рамках другого етапу як й загальні результати – очікуються.

Сергій Бабич, викладач