Краса – вона на кожному кроці, головне – вміти її побачити

Економічне відділення

24 вересня 2020

В рамках щорічного марафону «Студентське життя – це…», який відбувається на економічному відділенні, 24 вересня 2020 року, естафету прийняли студенти 31-О групи спеціальності «Облік і оподаткування» куратор Бондарчук Ірина Павлівна. Студенти відвідали картинну галерею «Євро Арт», де ознайомилися з роботами всесвітньо відомого художника Івана Марчука.

Мета виховної години – донести до свідомості молоді любов до Батьківщини, виховати патріотизм, креативність мислення, самореалізація,  прагнення нового, що є необхідним для становлення і розвитку спеціаліста.

Марчу́к Іва́н Степа́нович (нар. 12 травня 1936, с. Москалівка, Тернопільська  обл., Україна)  — український  живописець, народний художник України, лауреат  Національної премії України ім. Шевченка. Почесний громадянин Тернополя і Києва, Канева. 2007 року потрапив до рейтингу 100 геніїв сучасності (72 місце), який уклала британська газета Дейлі телеграф.

Іван Марчук є засновником нових стилів у мистецтві, зокрема «пльонтанізму». Авторська техніка передачі зображення — пльонтанізм (від діалектизму «пльонтати» — плести, заплітати, переплітати): нанесення фарби тонкими кольоровими лініями, їх переплетення під різними кутами, чим досягається ефект об'ємності й світіння. Таке зображення, балансуючи на межі рукотворного і технологічного, через складність філігранного виконання і трудомісткість практично не підлягає повторенню.

На полотнах художника можна побачити образи цілком конкретні, але з якимось містичним підтекстом, картини фантастичні з вкрапленнями реалізму. Один і той самий фрагмент одночасно може виглядати як чіткий контур і хитросплетіння з пов'язаних між собою окремих ниток. Майстер показує на полотнах навколишній світ таким, яким бачить його сам - у вигляді символів і емоцій, властивих всьому живому навколо.

Сьогодні його картини вражають мистецтвознавців Європи, Америки, Австралії, йому пропонують виставлятися в найкращих залах світу, і це все на противагу минулому гонінню та переслідуванню в Україні. Картини Івана Марчука зберігаються в багатьох колекціях у різних країнах світу.

По сьогоднішній день Іван Марчук не перестає вражати своїми картинами.

 

Передаємо естафету студентам спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»…

 

Бондарчук І.П.,

куратор 31-Оф