Презентація наукової  роботи студентів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»

Технічне відділення

16 вересня 2020

16 вересня 2020 року  у «Світлиці» Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулася презентація наукової  роботи студентів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій».  На презентації були присутні викладачі та здобувачі освіти технічного відділення спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій».

Науково-дослідна робота  знайомить студентів із  новітніми досягненнями науки і техніки, допомагає їх творчо застосовувати в практичній діяльності. Допомагає підвищити  рівень знань та умінь. Форми науково-дослідної роботи студентів умовно поділені на дві категорії: що включена до навчального процесу та що виконується в позанавчальний час (самостійна робота). Однією із  основних форм НДРС в позанавчальний час  є робота в студентських наукових гуртках.

Саме на заході  презентувати  свою роботу наукові гуртки, які діють на технічному відділенні. На відділенні працюють шість наукових гуртків, до яких долучені майже всі наші студенти спеціальності.

Першим  представляв свою роботу  екологічний гурток «Джерело», керівник Малимон С.С. Це гурток, який має свою давню історію, зв’язки з світовими екологічними організаціями та має свою агітаційну бригаду.

  Клуб є «Моя маленька Батьківщина»  (керівники Бусленко Г.М., Русіна Н.Г.) – гурток який  об’єднав у собі різні напрями наукової роботи студентів. Клуб є організатором Всеукраїнської інтернет конференції «Світ аграрних професій: історія, сучасність, досвід ЄС».

Роботу клубу «Картографи Google» м. Рівне» представляв наукових керівників викладач Кушнірук О.М..  Це гурток який має амбітні проекти з наповнення та редагування нанесеної інформації на карт Googl інформацією,  підтримки редакторів Google Maps, ведення сайту клубу «Картографи Google» м. Рівне.

Цікавим проектом з правового напряму є науковий гурток «Консультант» (керівник Кийко Н.М.). Гуртківці  якого перші розпочали випуск газет «Ваш консультант». На сторінках газети   вони  роз’яснюють всі тонкощі земельного права.

На заняттях гуртка «Аграрний експерт» (керівник  Петрова О.М.) студенти знайомляться з останніми досягненнями сільського господарського виробництва. На сторінках газети «Агровісник», яка є доробком гуртківців, можна знайти  цікаві і корисні факти про сільськогосподарські культури, техніку та багато іншого.

Робота гуртка GIS-info була визнана у 2019-2020 році в коледжі найкращою, а керівник Рудько Ольга Миколаївна нагороджена дипломом «Лідер коледжівської освіти – керівник наукового гуртка». Гурток також випустив ряд бюлетенів, які характеризують сучасні досягнення геодезичної науки, світовими науковими спільнотами в галузі ГІС технологій.

Крім того були анонсовані нові загальні проекти такі як «Відомі постаті України», «Біржа професій»  інформаційна мережа з працевлаштування». Крім того оголошено  про VІІ Всеукраїнську інтернет конференцію «Світ аграрних професій: історія, сучасність досвід ЄС», яка відбудеться 26 листопада 2020 року.

Усі присутні отримали багато корисної та пізнавальної інформації, а студенти нового набору обрали гуртки за інтересами.  

Русіна Неля, голова ЦК  землевпорядних дисциплін

Людмила Бурячинська, завідувач БІЦ