Онлайн День відкритих дверей у коледжі

Коледж

17 травня 2020

17 травня 2020 року у Відокремленому структурному підрозділі «Рівненський коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України», відбувся День відкритих дверей в режимі онлайн. Напередодні 174 осіб зареєструвалися для участі через відеоканал "ВСП РК України" (https://youtu.be/EUely12BsXY). Приєднувалися до трансляції Дня відкритих дверей 768 відвідувач.

За програмою заходу на початку відвідувачі мали змогу переглянути відеоматеріали про історію закладу, сучасний стан та матеріально-технічну базу, про освітній процес, учасниками якого є викладачі та студенти коледжу, досягнення та успіхи коледжу. Також хочеться відзначити трансляцію відеосюжетів про спеціальності, які є у коледжі, зокрема, Облік і оподаткування, Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, Фінанси, банківська справа та страхування, Менеджмент, Будівництво та цивільна інженерія, Геодезія та землеустрій, Право, Інженерія програмного забезпечення. Перегляд відеосюжетів дав змогу абітурієнтам стати учасниками екскурсій навчальними корпусами та гуртожитками коледжу (ознайомлення з новим навчально-бібліотечним комплексом, аудиторним фондом, закладами харчування, спортивно-оздоровчими комплексами, технічною базою та побутово-житловими умовами студентів).

Зі вступним словом до присутніх звернувся Олег Качановський, відповідальний секретар, заступник директора з виробничої роботи: «Ми раді, що ви знайшли час, і завітали дистанційно до провідного вищого навчального закладу, який має понад 65-річну історію". Олег Качановський ознайомив учасників заходу з наказом директора коледжу «Про затвердження складу приймальної комісії для організації і проведення прийому в ВСП «РК НУБіП України», Правилами прийому до навчального закладу та надав інформацію про основні етапи проведення вступної кампанії 2020 року, умови вступу до коледжу на навчання для абітурієнтів на основі базової загальної середньої освіти, повної загальної середньої освіти, диплому кваліфікованого робітника та молодшого спеціаліста. Відповідальний секретар, звернув увагу на можливі зміни у особливостях вступної кампанії у зв’язку із карантинними заходами, тому всі зміни будуть що стосуватимуться умовам прийому будуть оприлюднені на веб-сайті коледжу http://rcnubip.org.ua/.

Про Рівненський коледж НУБіП України і про нестандартну ситуацію в державі, яка цьогорічну вступну кампанію робить особливою, розповів Ярослав Петрович Корсун, директор коледжу, заслужений працівник освіти України. У своїй промові Ярослав Петрович наголосив за якісно новий етап в історії навчального закладу, який розпочався у 2016 році, коли коледж увійшов до структури Національного університету біоресурсів та природокористування України. Це дає можливість навчальному закладу підвищити конкурентоздатність на ринку освітніх послуг, створити гідні умови для здобуття повноцінної освіти студентами, розвинути матеріально-технічну базу та соціальну інфраструктуру коледжу. Також директор детально розказав про структуру коледжу, організацію навчального процесу, досягнення вишу, а також розповів про умови для навчання, проживання, дозвілля та побажав успіхів під час вступу і у майбутньому навчанні. До розповіді долучився Олександр Талімончук, заступник директора з виховної роботи, який доніс до учасників особливості виховного процесу, проживання у гуртожитках коледжу та про стипендіальне забезпечення. 

Паралельно з виступами адміністрації коледжу абітурієнти та їх батьки мали змогу задавати питання у чаті відеоканалу. На запитання відповідали Корсун Я. П., Качановський О. І. та Талімончук О. Г. Найбільше абітурієнтів цікавили наступні питання:

- Чи є державні місця?

- Коли буде вступна кампанія?

- Які вступні випробовування потрібно здавати?

- Чи будуть підготовчі курси?

Після прямої трансляції абітурієнти та їх батьки отримали змогу поспілкуватися із завідувачами відділень, викладачами та студентами коледжу у режимі відеоконференції однієї з платформ комунікації.

Абітурієнти, яких зацікавила спеціальність Інженерія програмного забезпечення спілкувалися з Іриною Якимчук, завідувачем відділення програмування, викладачами Оксаною Куделею, Оксаною Нікітською та студентами Іллею Захарцем, Олександрою Теслюк, Орестом Бощенком. Також до відеоконференції долучилися студенти, які планують продовжити навчання у коледжі за ОС "Бакалавр". Освітньо-професійна програма "Інженерія програмного забезпечення" знаходиться на завершальному етапі акредитування у Національному агентстві з якості вищої освіти.

Абітурієнти, яких зацікавили спеціальності економічного циклу спілкувалися з Іриною Мартиновою, завідувачем економічного відділення, викладачами Ганною Олійник, Людмилою Балдич. Для економічного відділення цьогорічна вступна кампанія буде також особливою тим, що вперше буде здійснюватися набір абітурієнтів для навчання за новою освітньо-професійною програмою Менеджмент для здобування освітньо-професійного ступеня "Фаховий молодший бакалавр".

Абітурієнти, яких зацікавили спеціальності Геодезія та землеустрій та Будівництво та цивільна інженерія спілкувалися з Вадимом Люльчиком, завідувачем технічного відділення. До відеоконференції долучився Олег Качановський, який є викладачем цього відділення.

А Сергій Гулюк, завідувач юридичного відділення спілкувався з абітурієнтами, які бажають навчатися за спеціальністю Право. Нажаль, вже другий рік поспіль за загальнонаціональними правилами прийому на навчання не здійснюється набір студентів до коледжу на основі бюджету.

Під час зустрічей з завідувачами відділень, абітурієнти мали можливість ознайомитися з історією та життям кожного окремого відділення, дізнатися про особливості освітнього процесу.

Після онлайн зустрічей засобами соціальної мережі, що базується на обміні фотографіями відбувся розіграш призів серед найактивніших учасників чату відеоканалу.

Місія коледжу – створювати, систематизувати, зберігати і поширювати сучасні знання, формувати світоглядні позиції, патріотизм, національну свідомість при підготовці фахівців європейського рівня.

Адміністрація коледжу дякує майбутнім абітурієнтам та їх батькам за участь у онлайн зустрічі.

Двері ВСП «Рівненський коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» щиро відкриті для усіх, хто бажає здобути сучасну освіту в державному навчальному закладі, адже в стінах нашого навчального закладу за майже 70 років підготовлено 45 000 фахівців, які відомі не лише на Рівненщині, а й у всій Україні та за її межами.

Олег Качановський, відповідальний секретар приймальної комісії ВСП "РК НУБіП України"