Всесвітній день Матері-Землі (Міжнародний день Землі)

Бібліотечно-інформаційний центр

22 квітня 2020

22 квітня в різних куточках земної кулі люди відзначають Всесвітній день Землі.

Матінка-Земля. Цей вираз ми нерідко чуємо в нашому повсякденному житті і використовуємо його в нашому спілкуванні. Що воно означає?. Земля – наша годувальниця, наш спільний дім, в якому створені Богом для нас абсолютно унікальні умови, що дозволяють  нам не тільки виживати, але й насолоджуватись життям у всій її красі і різноманітності. Вона віддає нам себе цілком. Беззаперечно дарує свою любов. Вона як любляча мати живить, одягає і виховує своїх дітей.

День Землі щорічно відзначається в 147 країнах. У цей день  в різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті й збереження краси нашого спільного дому. Дзвін Миру – символ спокою, мирного життя і дружби, вічного братерства й солідарності народів. У День Матері-Землі ми приєднуємося до цієї міжнародної ініціативи і закликаємо всіх підтримати загальнолюдські позитивні зусилля, які спрямовані на вирішення назрілих екологічних проблем.

Бібліотечно-інформаційний центр пропонує електронну  презентацію «Збережемо нашу Землю блакитною і зеленою». Пам’ятайте про необхідність розумного, бережливого ставлення до живої природи та особисту відповідальність за долю Землі. В народі кажуть: «Що посієш  - те й пожнеш».

 

Світлана Андрійчук, провідний бібліотекар

Галина Петренко, провідний бібліотекар

Стефанія Малимон, викладач екології

Джерело: https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=82&year=2020