З Днем землевпорядника!

Коледж

14 березня 2020

Щороку в другу суботу березня в Україні святкують День землевпорядника. Вітати в цей весняний день прийнято фахівців, які займаються землеустроєм, земельним кадастром, управлінням земельних ресурсів і ГІС -технологіями. День землевпорядника у 2020 році випав на 14 березня.

Історія цього свята починається з 1999 року, коли Президент видав указ №1556/99, заснувавши День землевпорядника.

Про професію землевпорядника (він же історично – землемір) знають далеко не всі. Хоча ці фахівці несуть важливу місію. Адже від них залежить, наскільки ефективно і раціонально ми використовуємо землю. Крім того, землевпорядникові потрібно добре знати закони, щоб вести планування і документацію.

Ось завдяки кому в Україні земля розподіляється законно і справедливо. А якщо вам здається, що ваша ділянка непомітно зменшилася з сусідського боку, ви знаєте, до кого звернутися !

Землеустрій – це той процес, у якому часто буває складно догодити всім сторонам, не кажучи вже про власні інтереси. Побажаємо ж землевпорядникам завжди вміти знаходити баланс між тим, чого хочуть власники земельної ділянки, тим, що говорить закон і тим, що бажає отримати сам землевпорядник – благополуччя, здоров’я, щастя, любові й  пошани, успіхів у роботі, весняного настрою, достатку й злагоди у родині.

Вітаємо землевпорядників, справжніх фахівців, які стежать,

щоб земля використовувалася ефективно та раціонально.

Від їхнього професіоналізму залежить,

у якому стані ми передамо свою землю нащадкам.

Саме вони об’єднують людей, горизонти і землю.

Дорогі наші охоронці української землі!

Нехай у ваших оселях панують мир та спокій,

у справах – мудрість та натхнення,

у серцях – весняний настрій та любов до рідної землі.

Хай професійні досягнення активно служать збереженню землі

як безцінного дару природи, примноженого працею людини.