Відкрите заняття з біології

Групи загальноосвітньої підготовки

19 лютого 2020

19 лютого 2020 року для здобувачів освіти 11-П групи відділення загальноосвітньої підготовки в аудиторії 48 було проведено відкрите заняття з предмету «Біологія» на тему: «Генетика. Закони Г. Менделя» викладачем Капітулою Ігорем Карповичем.

Здобувачі освіти ознайомилися з основними поняттями генетики, історією зародження науки та першими дослідженнями у цій галузі, а також із основними генетичними законами властивим для всіх живих організмів.

Під час проведення заняття викладачем застосовано інноваційні форми і методи навчання, а саме: використання відеороликів під час пояснення нового матеріалу, подача нової інформації за допомогою мультимедійної презентації, робота з індивідуальними картками. Узагальнення та систематизації вмінь і навичок проведена шляхом розв’язування індивідуальних задач з даної теми. Етап закріплення знань проведено у формі пошуку цікавої інформації з даної теми з використанням смартфонів.

Набуті знання здобувачі освіти в подальшому зможуть використовувати для розуміння передачі генетичного матеріалу та успадкування ознак, які відбуваються в живих організмах.

На занятті були присутні методист коледжу Людмила Балдич, голова циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Лариса Тригубець, викладачі циклової комісії загальноосвітніх дисциплін та інших циклових комісій.

Здобувачі освіти проявили високий інтерес і активність до сприйняття нового матеріалу та виконання завдань. Мета, яка була поставлена викладачем, досягнута.

 

Ігор Капітула, викладач хімії та біології