Екскурсія в Рівненську обласну державну адміністрацію

Економічне відділення

25 листопада 2019

25 листопада відбувся  похід студентів 21-П групи та куратора групи Коняхіна Юрія Олександровича в Рівненську обласну державну адміністрацію.

Екскурсію по цій установі провів в.о начальника управління інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю облдержадміністрації Олександр Корольчук. Він розповів основні повноваження, завдання та функції, що стоять перед облдержадміністрацією. А також проходячи стінами адміністрації ми побачили інших працівників цієї установи, які з радістю дали відповіді на наші запитання.

Місцева державна адміністрація є місцевим органом виконавчої влади і входить до системи органів виконавчої влади. Вони вирішують основні питання: науки,освіти,культури,соціального захисту, зайнятості населення, праці та заробітної плати,промисловості, сільського господарства, будівництва, транспорту і зв’язку і тд.

Державні адміністрації в межах, визначених Конституцією і законами України, здійснюють на відповідних територіях державний контроль за: збереженням і раціональним використанням державного майна,охороною пам’яток історії та культури, збереженням житлового фонду,додержанням правил торгівлі, побутового, транспортного, комунального обслуговування, законодавства про захист прав споживачів,додержанням законодавства з питань науки, мови, реклами, освіти, культури, охорони здоров’я, материнства та дитинства, сім’ї, молоді та неповнолітніх, соціального захисту населення, фізичної культури і спорту та інше.

Дякуємо за проведену екскурсію та відповіді на всі запитання!

 

Ірина Мартинова, викладач

Юрій Коняхін, куратор 21-П групи