Література рівненських письменників. Нові надходження

Бібліотечно-інформаційний центр Нові надходження БІЦ

21 листопада 2019

Пропонуємо для прочитання твори сучасної української літератури, нові надходження бібліотечно-інформаційного центру.

Серед нових книг - детективний роман з елементами психологізму «Пластилін», який Ірина Баковецька-Рачковська нещодавно презентувала на зустрічі з нашими користувачами. Це неординарний, сміливий погляд на сутність буття й природу самовизначення людини. Це ніби прочинені двері у світ людської душі…

Літературно-краєзнавчий журнал «Погорина» вміщує нові поетичні та прозові твори відомих рівненських письменників та початківців слова. У цьому випуску також опубліковані письменницькі роздуми, переклади, драматичні та гумористичні твори.

Приємного читання!

 

821.161.2(082)(477.81)

Погорина : літературно-краєзнавчий журнал Рівненщини. №№ 30/31 / гол. ред. Г. Гнатюк ; ред. кол.: Г. Гнатюк, І. Баковецька та ін. - Рівне : ТОВ "Письменницька робітня "Оповідач", 2019. - 360 с.: іл.

Краєзнавчий журнал відзеркалює літературно-мистецьке сьогодення Рівненщини. Вміщує художні твори рівненських письменників: Рибенко Л., Тимчака М., Берези Ю., Диб’як Н., Одерако І., Савчука В., Мельникової В., Гулі С., Велесика П., Боровця Б., Люліч В., Панченка М., Криловця В., Пшеничного М. та ін. Видання розраховане на вчителів-філологів, здобувачів освіти, усіх шанувальників художнього слова, культури та мистецтва. Друкується за сприяння Рівненської обласної державної адміністрації та Рівненської обласної ради. Журнал ілюстровано світлинами Меморіального комплексу "Героям Гурбенської битви"

 

821.161.2(477.81)

Баковецька-Рачковська І. В. Пластилін: детектив з елементами психологізму / Ірина Баковецька-Рачковська . - Дніпро : Моноліт, 2018. - 256 с.

"Пластилін" - це нове слово в сучасній українській літературі. Головний герой роману - журналіст на прізвисько Кекс - береться за розслідування вбивства одиннадцятьох своїх колег, заразом поринаючи у глибини власної душі та в’язнучи у пластиліновій масі людської буденності. Що за істота наважилася скоїти це жахіття? Яким міг би бути мотив? Дізнаєтесь, прочитавши роман...

 

821.161.2-1(477.81)

Баковецька-Рачковська І. В. Write, tomboy, write! або Якби Бенксі жив у місті Ра: етно-вірші / Ірина Баковецька-Рачковська. - Рівне : ТОВ "Письменницька робітня "Оповідач", 2017. - 60 с.

Новий етно-авангардизм соціальної лірики, революційне бачення різних аспектів сучасного життя крізь призму поліської онтології автентизму, транформації у стилі кетч традиційної народної культури, переформатування в постсоціумі релігійно-міфологічної та сакральної екзистенції, акумулювання власних відчуттів та реінкарнація світоглядних позицій - домінуючий апріор книги, котра складається з вербально-звукових текстів. Для щирих українофілів та поціновувачів української етно-культури та її цивілізації.

 

Людмила Бурячинська, завідувач БІЦ