І етап 20-го Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Групи загальноосвітньої підготовки

08 листопада 2019

8 листопада, напередодні Дня української писемності і мови відбувся І етап 20-го Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. У ньому взяли участь студенти І та ІІ курсів ВСП «РК НУБіП України». За результатами конкурсу І місце посіла Кухарук Світлана, студентка 21-Ю групи юридичного відділення, ІІ – Назарець Максим, студент 21-ІП групи
відділення програмування.

Конкурс спрямований на піднесення престижу української мови серед молоді, виховання поваги до культури і традицій українського народу. Участь у ньому беруть понад 5 млн учнів з 20 країн світу.

Конкурс проводиться як творче змагання молоді, яка любить і шанує українську мову, виявляє знання мовних тонкощів, має схильність до творчості. Завдання письмового туру перевіряють не стільки знання програмового матеріалу курсу української мови, скільки мовну компетенцію дітей різних вікових категорій: сформованість текстотворчих умінь, знання відтінків значень слів, синонімічного й фразеологічного багатства мови, уміння визначати стиль мовлення, добирати відповідні мовні.

Тетяна Кристопчук, викладач

Мирослава Сорока, викладач