Від Волинських торгів до електронної комерції

Економічне відділення

22 жовтня 2019

22.10.2019 відбулася VІ підсумкова конференція-презентація інтерактивного проекту «Підприємства нашого краю – лідери на ринку товарів і послуг. Електронна комерція».

Цього року студенти спрямували свої дослідження на ведення електронного бізнесу, зокрема, електронну комерцію.

На початку заходу Балдич Людмила Володимирівна, викладач комерційної діяльності та ринкових досліджень, ознайомила учасників форуму, а ними стали студенти 11-П, 21-П, 31-П та 31-О груп, з історією Волинських торгів, які були досить популярними в м. Рівне впродовж 1930-1938 років і представила результати досліджень студентів попередніх років.

Далі студенти 31-П групи продемонстрували презентації результатів своїх досліджень. Повар-Бобровська Ірина проаналізувала особливості електронної комерції та стан її розвитку в сучасних економічних умовах України; Піддубна Іванна розповіла про стан і перспективи розвитку електронної торгівлі України. Цікавим був виступ Семенчук Діани про Амазон (Amazon) – сучасний електронний торговий майданчик і найбільший ринок електронної комерції в світі. Харитончук Микола, Сидорчук Володимир досліджували діяльність українського представника електронної торгівлі – топового Інтернет-магазину меблів і люстр Дубок (Dybok).

Підсумки конференції підвела викладач інфраструктури ринку та комерційного товарознавства, завідувач економічного відділення Мартинова Ірина Миколаївна. На заході були присутні Гнатюк Алла Аркадіївна, к. е. н., доцент та голова циклової комісії економічних дисциплін Олійник Ганна Анатоліївна.

За результатами досліджень студенти Повар-Бобровська Ірина, Піддубна Іванна, Семенчук Діана, Антонюк Юліана підготували статті та розмістили їх у збірнику матеріалів конференції «Економічний розвиток країни: новий курс України»

Людмила Балдич, Ірина Мартинова,

викладачі економічних дисциплін