Просвітницька місія сучасної бібліотеки аграрного закладу вищої освіти

Бібліотечно-інформаційний центр

27 вересня 2019

25-26 вересня на базі ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» відбувся семінар директорів наукових бібліотек університетів та завідувачів бібліотек коледжів і технікумів, організований НМЦ вищої та перед вищої фахової освіти. Бібліотекарі аграрних закладів вищої освіти та бібліотек Тернопільської області обговорили не тільки просвітницьку місію сучасної бібліотеки, а також обмінялись досвідом з питань інформаційно-комунікаційної ролі бібліотеки у сучасному закладі вищої освіти, стимулювання ділової активності бібліотечного колективу та ін. Директор наукової бібліотеки НУБіП України кандидат сільськогосподарських наук Кіщак Т. С. дала цінні методичні поради з перетворення бібліотек ЗВО у справжні комунікативні майданчики для наших користувачів – здобувачів освіти та педагогічних колективів університетів та коледжів. Завідувач бібліотеки Заліщанського аграрного коледжу Ємчук Н. В. поділилась власним багаторічним досвідом просвітницької та виховної роботи.

Цікавою та зворушливою була зустріч з поетесою Оксаною Дяків.

Жваво обговорювали учасники ділової зустрічі з господарниками Заліщанщини проблеми ринку землі та актуальні питання об’єднання громад.

Після плідної роботи для гостей семінару провели краєзнавчу екскурсію містом, під час якої ознайомили з рідкісними та цінними екземплярами колежанського дендропарку та наймальовничішими куточками цього затишного та колоритного краю.

Семінар сприяє формуванню інноваційної культури в бібліотеках закладів вищої освіти та формуванню активної громадянської позиції студентської молоді, активізації ділової активності бібліотечних працівників.

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, який відзначають в Україні 30 вересня, вітаємо усіх бібліотечних працівників та користувачів бібліотеки – Вас, наші дорогі викладачі та здобувачі освіти!

Більше інформації про роботу семінару – за посиланням:

https://zkol.org.ua/index.php/2013-12-21-10-42-13/naukova-robota/1468-rozpochav-robotu-seminar-bibliotechnykh-pratsivnykiv

 

Людмила Бурячинська, завідувач БІЦ