26 вересня відзначається Європейський день мов, як спосіб підтримки мовного різноманіття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі. Дійсно, зараз стає все більше і більше людей, які вільно розмовляють, як мінімум, однією іноземною мовою.

26.09.2019 студенти ІІІ курсу юридичного відділення (31-Ю та 32-Ю гр.) разом з викладачем англійської мови О.М.Лисяк взяли участь у заході, присвяченому Європейському дню мов, що відбувся у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці.

Від куратора відділу Windows on America у Рівному, Ірини Павлуш, cтуденти дізналися про те, що простір Європейського співтовариства знаходиться не тільки в Європі, а поширюється на Північну і Південну Америку, Африку і Океанію, оскільки деякі європейські країни, як і раніше, зберігають свої заморські володіння і території.

Переважна більшість молоді знають лише одну мову романо-германської групи, але цього сьогодні вже недостатньо. У світі активно пропагуються і підтримуються доступні мовні курси, вдосконалюється і стимулюється навчання для дорослих.

З двадцяти чотирьох офіційних мов на засіданнях Європарламенту депутати можуть використовувати будь-яку з них, для чого залучаються волонтери, знавці–синхроністи та перекладачі. З прозорістю кордонів в Європі престижно володіти кількома мовами, оскільки підвищується не тільки рівень кваліфікації, а й можливість безперешкодного туризму.

Насамкінець, студенти проявили неабияку ерудицію, взявши участь у квізі на тему: «Європейські цікавинки». Визначилась переможниця – Катерина Войтюк, студентка 31-Ю гр.

 О.М. Лисяк, викладач