Днем знань університет розпочинає 122-й навчальний рік

Коледж

31 серпня 2019

В університеті вже в 122-ге відсвяткували День знань. Багато років поспіль цього дня стадіон стає майданчиком, де показують свої таланти і вміння студенти, і щороку нове студентське поповнення, побувавши на ньому, розуміє, до якого вишу пощастило їм вступити: зі столітньою історією, традиціями і науковими школами. Не став винятком і рік 2019-й.

Відкрив свято традиційний парад першокурсників. Почесне право нести хоругву випало першокурсникам, які мають найвищий бал ЗНО. А слідом за ними на полі з’явилися учасниці ансамблю барабанщиць «Литаври» Ірпінського економічного коледжу.

Державний прапор України підняли першокурсниця факультету ветеринарної медицини, чемпіонка Європи і світу з карате кіокушінкай Юлія Сідельнікова і студент агробіологічного факультету, призер Всеукраїнської олімпіади серед вишів України Олександр Гордієнко. Після чого настав час традиційної посвяти у першокурсники, яку провели декани факультетів і директори ННІ та відокремлених підрозділів.

На правах господаря гостей і першокурсників привітав ректоруніверситету Станіслав НіколаєнкоОстаннім справді пощастило, адже з майже 20 тисяч бажаючих навчатися в НУБіП, які цьогоріч подавали заяви до приймальної комісії, студентські квитки вишу отримали 5,5 тисяч достойних, які сьогодні приєдналися до 28-тисячної сім’ї університету. Сім’ї навчального закладу, який займає провідні позиції у рейтингах ТОП 200 і QS, активно розбудується і підтримує широкі міжнародні зв’язки з 124 науковими установами 40 країн світу.

Україна – унікальна країна, а агробіологічний сектор і аграрна галузь тримають на собі практично всю її економіку. І нам слід пам’ятати: в реаліях четвертої промислової революції маємо йти в ногу з інноваціями, наголосив ректор. Тож, зробивши перший крок і правильно обравши університет, потрібно старанно вчитися, адже викладач може лише відкрити двері до науки, увійти в них кожен повинен самостійно. І на підтвердження цих слів ректор вручив першокурсникам символічний Ключ знань.

Теж символічні залікову книжку і студентський квиток вони отримали з рук першого проректора Ігоря Ібатулліна і проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші.

Після чого залишилося лише запалити Чашу знань, що й зробили кращі спортсмени університету.

Як голова Наглядової ради НУБіП Микола Томенко нагадав: місія нашого університету наук про життя – підготувати фахівця екстракласу, виховати патріота (та врешті зробити Київ українськомовним) і відповідального громадянина. І виш з честю з цим справляється.

Ще один гість свята президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, звертаючись до студентства, наголосив на необхідності стати інноваційним фахівцем. Тому що сучасній молоді випало жити в умовах інноваційного прогресу, інформаційного суспільства і глобалізованого світу, що означає і жорстку конкуренцію. До того ж, в умовах глобалізації потрібно вміти лишитися патріотом своєї землі!

Наш коледж представляв заступник директора з АГР Ковальчук С. В. та студенти-випускники коледжу 2019 року.

Джерело: nubip.edu.ua