Булінг - це не круто

Групи загальноосвітньої підготовки

29 травня 2019

За даними різних досліджень, майже кожен третій учень в Україні так чи інакше зазнавав булінґу в школі, потерпав від принижень і глузувань: 10 % – регулярно (раз на тиждень і частіше); 55 % – частково піддаються знущанню з боку однокласників; 26 % – батьків вважають своїх дітей жертвами булінґу.  Соціологи стверджують, що Україна займає п’яте місце серед європейських країн за поширенням булінгу у молодіжному середовищі.

Дієвою формою протидії булінгу є превентивна робота – важливо не покарати за здійснене правопорушення, а не допустити його. Саме з цією метою 29 травня 2019 року для студентів загальноосвітнього відділення було проведено відкритий виховний захід «булінг це не круто», на який були запрошені начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук та завідувач сектору зв’язків з громадськістю ГТУЮ у Рівненській області Людмила Пшебільська. Під час розмови із першокурсниками фахівці звернули увагу на  ознаки та форми булінгу, відповідальність за вчинення протиправних дій.

Адміністрація коледжу висловлює подяку спеціалістам Головного територіального юстиції за змістовну бесіду із студентами коледжу.

 

Олександр Талімончук, заступник директора з виховної роботи

Валерій Гуменюк, завідувач загальноосвітнього відділення