Педагогічна рада ВСП «РК НУБіП України»

Коледж

23 квітня 2019

23 квітня 2019 року відбулося чергове засідання педагогічної ради Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський коледж Національного університету біоресурсів та природокористування України».

Після затвердження порядку денного та регламенту роботи директор коледжу, заслужений працівник освіти України Корсун Я. П., поінформував членів педагогічної ради про діяльність колективу коледжу за період з 29.03.2019 по 17.04.2019. Третє питання порядку денного, що його розглянули на засіданні педагогічної ради, стало питання стану, завдань та особливостей підготовки студентів заочної форми навчання в сучасних умовах. З доповіддю про це  виступила Пастушенко Н. В., методист заочного відділення. Члени педагогічної ради заслухали доповідь Якимчук І. О., завідувача відділення програмування, про медіакомпетентність викладачів і студентів як обов’язкову складову освітнього процесу в коледжі. Заступник директора з виробничої роботи Качановський  О. І. звернув увагу присутніх на практичну підготовку студентів як основну складову формування компетентностей конкурентоздатного фахівця.

Наступні питання, що їх розглянули на засіданні педагогічної ради, були присвячені  якісній вищій освіті як шляху до гідного майбутнього України (доповідала Кийко Н.М., викладач землевпорядних дисциплін), атестації педагогічних працівників ВСП «Рівненський коледж НУБіП України» у 2019 році (доповідала Балдич Л. В., методист коледжу), результатам участі викладачів коледжу у конкурсі професійної майстерності педагогічних працівників технікумів і коледжів «Педагогічний ОСКАР» у 2019 році (доповідала Балдич Л. В., методист коледжу), забезпеченню доступності закладів освіти для осіб з особливими освітніми потребами (доповідав Царук В. Ю., заступник директора з навчальної роботи), участі у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Фахова передвища освіта: сучасні виклики та перспективи розвитку»(доповідав Царук В. Ю., заступник директора з навчальної роботи), виселенню із гуртожитку коледжу Кушніра Владислава Вікторовича, студента 22-Ю групи (доповідав Ковальчук С.В., заступник директора з адміністративно-господарської роботи, виступали: Бардусов А.І., вихователь гуртожитку №1,  Шепелевич Р.І., завідувач гуртожитками,  Талімончук О.Г., заступник директора з виховної роботи, Захарчук В.М., куратор 22-Ю групи, Гулюк С.І., завідувач юридичного відділення).

 Педагогічна рада відкритим голосуванням ухвалила наступні рішення:

  1. Звіт директора коледжу Корсуна Я.П. взяти до уваги.
  2. Проводити профорієнтаційну роботу серед учнів ВПУ та студентів денного відділення коледжу. Відповідальні: Пастушенко Н. В., методист коледжу, відповідальний секретар приймальної комісії. Термін виконання: до 01.06.2019.
  3. Здійснити якісний набір студентів на навчання за всіма спеціальностями заочного відділення. Відповідальні: Пастушенко Н. В., методист відділення, відповідальний секретар приймальної комісії. Термін виконання: до 01.10.2019.
  4. Сприяти ступеневій освіті випускників заочної форми навчання у міжкафедральній навчальній лабораторії базового університету. Відповідальні: Пастушенко Н. В., методист відділення, Кондюк С. М., завідувач міжкафедральною навчальною лабораторією. Термін виконання: до 01.07.2019.
  5. Забезпечити умови для успішного складання заліків, екзаменів, державних екзаменів, захисту курсових проектів та робіт, дипломних проектів студентами заочної форми навчання. Відповідальна: Пастушенко Н. В., методист коледжу. Термін виконання: до 29.06.2019.
  6. Викладачам циклової комісії програмування та інформаційних дисциплін організовувати майстер-класи та практичні семінари для формування медіакомпетентностей, що сприятиме підвищенню якості освітнього процесу.

Відповідальна: Юпаткіна Н. Я., голова ЦК програмування та інформаційних дисциплін. Термін виконання: впродовж 2019 року.

  1. Викладачам коледжу підготувати матеріали до Виставки педагогічного досвіду та творчості молоді із досвіду використання медіатехнологій. Відповідальний: Балдич Л. В., методист коледжу. Термін виконання: травень, 2019 року.
  2. Підвищувати імідж навчального закладу шляхом участі у круглих столах, міжвідомчих семінарах, Інтернет-конференціях, мультидисциплінарних конференціях, майстер-класах, семінарах-практикумах, тренінгах, наукових проектах, вебінарах та висвітлення цих подій на веб-ресурсах. Відповідальна: Балдич Л. В., методист коледжу. Термін виконання: впродовж 2019 року.
  3. Налагоджувати зв’язки з підприємствами, організаціями, установами різних форм власності для проходження студентами технологічної та переддипломної практик. Відповідальний: Качановський О. І., заступник директора з виробничої роботи. Термін виконання: впродовж року.
  4. Організовувати підвищення кваліфікації викладачів на базі коледжу з залученням керівників провідних підприємств та установ. Відповідальний: Качановський О. І., заступник директора з виробничої роботи. Термін виконання: впродовж року.
  5. Залучати студентів та викладачів коледжу для участі у конференціях, виставках, форумах, семінарах різних галузей науки, підготовки наукових публікацій та навчально-методичних матеріалів. Відповідальний: Качановський О. І., заступник директора з виробничої роботи. Термін виконання: впродовж року.
  6. Налагодити міжнародну співпрацю у сфері вищої освіти за програмою Європейського Союзу з професійної підготовки Erasmus+ UA. Відповідальний: Качановський О. І., заступник директора з виробничої роботи. Термін виконання: впродовж року.
  7. Взяти до уваги рішення виїзного засідання Комітету з питань освіти і науки Верховної Ради України. 13. Забезпечити вдосконалення та впровадження системи внутрішнього забезпечення якості вищої освіти в коледжі в рамках підготовки до акредитації ліцензованих спеціальностей. Відповідальні: завідувачі відділень. Термін виконання: до чергової акредитації.
  8. Обговорити результати атестації педагогічних працівників на засіданнях циклових комісій та визначити перспективний план атестації на 2020 рік. Відповідальні: Маляр О. П., Олійник Г. А., Русіна Н. Г., Сасовський Т. А., Тригубець Л. Р., Чорнобрива О. В., Юпаткіна Н. Я., голови циклових комісій. Термін виконання: до 06.05.2019.
  9. Обговорити на засіданнях циклових комісій результати конкурсу професійної майстерності педагогічних працівників технікумів і коледжів «Педагогічний ОСКАР» 2019 року, спланувати підготовку робіт для участі у конкурсі у 2020 році. Відповідальні: Маляр О. П., Олійник Г. А., Русіна Н. Г., Сасовський Т. А., Тригубець Л. Р., Чорнобрива О. В., Юпаткіна Н. Я., голови циклових комісій. Термін виконання: до 06.05.2019.
  10. Провести Виставку педагогічного досвіду і творчості молоді у травні 2019 року, відібрати роботи для участі у конкурсі професійної майстерності педагогічних працівників технікумів і коледжів «Педагогічний ОСКАР» у 2020 році. Відповідальні: Балдич Л.В., методист коледжу; Маляр О. П., Олійник Г. А., Русіна Н. Г., Сасовський Т. А., Тригубець Л. Р., Чорнобрива О. В., Юпаткіна Н. Я., голови циклових комісій. Термін виконання: 08.05.2019.
  11. Забезпечити розробку та впровадження системи внутрішнього забезпечення якості освітньої діяльності у ВСП «РК НУБіП України». Відповідальні: Царук В. Ю., заступник директора з навчальної роботи, Балдич Л. В., методист коледжу. Термін виконання: до 01.09.2019.
  12. Забезпечити доступність навчальних приміщень для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, зокрема безперешкодний доступ до будівлі, навчальних груп та іншої інфраструктури відповідно до державних будівельних норм, правил і стандартів. Відповідальний: Ковальчук С. В., заступник директора з АГР. Термін виконання: до 01.09.2019.
  13. Виселити із гуртожитку коледжу № 1 Кушніра Владислава Вікторовича, студента 22-Ю групи. Відповідальні: Талімончук О.Г., заступник директора з навчальної роботи, Шепелевич Р.І., завідувач гуртожитками.

                                                                                Оксана Маляр, секретар педагогічної ради