Нові надходження. Березнь 2019 року

Нові надходження БІЦ

02 квітня 2019

          Читання для розуму – те саме, що й фізичні вправи для тіла. Користь щоденного читання для духовного, інтелектуального збагачення доведена. Відомо десять переваг читання, опублікованих Yakaboo.ua з посиланням на  Lifehack., які не лишнім буде нагадати нашим користувачам:

  1. Розумова стимуляція. Постійна стимуляція мозку знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Мозку необхідне тренування
  2. Поліпшення пам’яті.
  3. Зниження стресу. Як тільки Ви берете до рук книгу і занурюєтесь в історію, зникає напруження, тіло розслабляється
  4. Заспокоєння. Під час читання знижується артеріальний тиск. Книги із саморозвитку допомагають вирішувати конкретні проблеми.
  5. Знання. Хоч би що Ви читали, Ви здобуваєте нову інформацію. Знання укріплюють нашу готовність протистояти перешкодам
  6. Розширення словникового запасу. Це сприяє розвитку впевненості в собі та кар’єрним можливостям.
  7. Поліпшення письмових навичок. Добре написаний чужий текст формує Ваш власний стиль, смак, стає звичкою.
  8. Розвиток аналітичних здібностей. Напр., читаючи детектив, Ви намагаєтесь розгадати головну таємницю ще до закінчення книги. Обговорюючи книгу із друзями, ми також оцінюємо сюжет, персонажів, висловлюємо свою думку.
  9. Посилення концентрації. Спробуйте почитати 15-20 хвилин перед роботою чи навчанням і ви самі здивуєтесь своєму рівню концентрації, прийшовши в офіс.
  10. Розвага. Різноманітність сюжетів, жанрів, форматів – з книгами джерело розваг не закінчується ніколи.

          Отже, пропонуємо вам новинки книжкового фонду бібліотечно-інформаційного центру.

  1. Дашвар Л. Покров : [роман] / Люко Дашвар. - 2-е вид. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2018. - 384 с.

          Романи Люко Дашвар незмінно мають успіх у читача. Вона пише так готсро і пронизливо, психологічно і чутливо, що торкається струн душі кожного... Неможливо не співчувати її героям, як неможливо не звернути увагу на гострі, болючі, неоднозначні питання, які порушує письменниця... Ніч проти 30 листопада 2013 року багато чого змінює і в житті країни, і в долі киянки Мар’яни Озерової. Після розміреного напівсонного існування дівчина опиняється у вирі подій і несподіваних зустрічей...

  1. Дашвар Л. Ініціація : [роман] / Люко Дашвар. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2019. - 416 с.

          Стара Костомарова не пам’ятає, як опинилася на тому забутому богом хуторі. "Чорні рієлтери" відібрали її квартиру, а жінку спровадили подалі від Києва. Селянин Перегудов дав їй притулок, він навіть вийшов на нотаріуса Германа, який обдурив стару. А коли повернувся на хутір, то вже ні хати, ні Костомарової не було... Тим часом у Києві дівчина Меланія потрапляє у Вир різних подій... От-от шляхи всіх героїв перетнуться. І тоді кожен з них - хоче він того чині - пройде свою ініціацію. Ініціацію на право вважати себе людиною...

  1. Дашвар, Л. На запах м’яса : [роман] / Люко Дашвар. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2019. - 368 с.

          Що змусило молоду дівчину з великого міста втекти до глухого села й оселитися в занедбаній хатині, а хазяйновитого та заможного майстра на всі штуки перетворило на алкоголіка, який працює на пляшку? Вони стануть одне для одного справжнім еліксиром, що подарує зцілення та забуття. Але чи зможуть вони притлумити той потяг до "м’яса", що йде з самого низу людської натури.

  1. Кідрук М. Мексиканські хроніки : роман / Макс Кідрук . - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 256 с.

          Тревелог - роман про мандрівку - відомого українського письменника й журналіста Макса Кідрука присвячений його першій подорожі Мексикою від західного до східного узбережжя, яку від здійснив ще аспірантом і яка змінила усе його життя. Відлітаючи наодинці до країни своїх дитячих мрій, він навіть не міг передбачити, що тисячі кілометрів, подолані ним, настільки зменшать відстань між незнайомими людьми з різних місць планети, а подорож подарує не лише море веселих спогадів і яскравих пригод, а й нових друзів.

  1. Кідрук М. Подорож на Пуп Землі : роман / Макс Кідрук. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 368 с.

          Чи не кожний хлопчик у дитинстві мріяв стати мандрівником... Але щоб здійснити цю мрію в дорослому житті, треба багато рішучості й трохи авнтюризму. Двоє друзів вирушають у мандрівку країною давніх інків, долаючи справжні небезпеки і втрапляючи у веселі пригоди, щоби дістатися до острова Пасхи - маленького шматка суходолу посеред Тихого океану. Пупа Землі, який упрдовж тисячоліть охороняють кам’яні велетні моаї і який дуже нагадує людство в мініатюрі...

  1. Кідрук М. Любов і піраньї : роман / Макс Кідрук. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 288 с.

          Будь-хто у своєму житті тікав від проблем. Але мало хто робив це буквально, покинувши всі непорозуміння з коханою та вирушивши у подорож Бразилією! Цього разу в Макса вперше не було плану подорожі, заброньованих хостелів та квитків, а натомість була компанія київських "Білих комірців", які вирішили, що зимова відпустка з фотополюванням на кайманів і піраній у Пантаналі більш екзотична, ніж пляжі Єгипту чи лижні траси Карпат. Тепер найбезлюдніша у світі та водночас сповнена життям волога савана щомиті насміхатиметься з офісної пихи та вражатиме горе-мандрівників зустрічами зі своїми екзотичними мешканцями. і нехай для когось покусаний піраньєю палець стане найбільшою пригодою в житті. Бо є ще ті, для кого природа - це нові мандри й нове кохання!

  1. Кідрук М. Де немає Бога : роман / Макс Кідрук. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2018. - 480 с.

          Доведена до відчаю українка з великою сумкою грошей, яка ігнорує дзвінки від чоловіка. Росіянин-пілот, який намагається приборкати аерофобію після загибелі коханки в катастрофі рейсу МН-17. Найвідоміший політик Баварії на пікові кар’єри, який ненавидить свою роботу. Гравець американської Національної футбольної ліги, життя якого розвалилося після одного невдалого розіграшу. Таємний папський кардинал, який прямує до країни, де офіційно не існує Католицької церкви... Незнайомці з різними долями. Єдине спільне для них - рейс 341, і він веде до найбільшого випробування в їхньому житті. Цей роман - спроба збагнути, чи є всередині нас те, що втримує від перетворення на звірів у місці, де не діє мораль, у місці, де немає Бога.

  1. Рогашко А. В. Сни з колодязя : роман / Алла Рогашко. - Тернопіль : Мандрівець, 2019. - 248 с.

          Матвій із товаришем проникають у старий покинутий дім, що ховається в хутірській долині...  Втрапивши на дно колодязя снів, блукаючи химерним міжчассям, де переплелися сновидіння і реальність, пізнавши минуле чужої родини, хлопець розкриває таємниці власної сім’ї.

Краєзнавчі фотоальбоми

  1. Харват О. Рівне, яке було... / О. Харват = Rivne, as it was.../ Alexander Kharvat : фотоальбом. - Рівне : У фарватері істин, 2018. - 88 с.: фото

          Фотоальбом про місто Рівне, якого вже нема, однак залишився його дух та історія, яку ми не повинні втратити. Цінну інформацію про Рівне та рівнян можемо отримати зі старих світлин, яких є чимало. Історико-документальний аналіз, систематизація і оприлюднення в новому фотоальбомі понад 150 світлин було основним завданням авторського проекту "Рівне, яке було...". Для краєзнавців, науковців, колекціонерів, рівнян та гостей міста, усіх, хто цікавиться історією Рівненщини.

  1. Харват О. Рівне. На Європейських перехрестях. 2010 / О. М. Харват [та ін.] = Rivne. AT THE EUROPEAN CROSSROANDS. 2010/ Alexander Kharvat : [фотоальбом]. - Рівне : У фарватері істин, 2010. - 72 с.: фото.

          У виданні зібрані світлини з мистецьких сесій на "свіжому повітрі", які відображають мальовничість та своєрідність краю, розмаїття архітектури, життя та побут людей. Учасники цих пленерів - не тільки українські фотомитці, серед них Marcello Materassi, Monica Sincai (Italy). Олександр Харват, Сергій Гошко, Альона Герус (Рівне), Сергій Бондарук (Луцьк), Іван Буркало (Ужгород), Garik Avanesian (Czech Republik) та ін.

  1. Харват О. Рівне в мистецтві художників ХVІІІ-ХХІ ст. / О. М. Харват [та ін.] = Rivne IN THE OF PAINTERS. XVIII-XXI CENTURY / Alexander Kharvat : [фотоальбом]. - Рівне : У фарватері істин, 2015. - 135 с.: фото.

          Цей альбом - перша спроба показати за допомогою творів живопису й графіки, як змінювалось місто та світогляд митців у різні часи. Ілюстрації 42 художників яскраво демонструють, як кожне покоління майстрів вело свою неповторну образотворчу розповідь про сучасне їм Рівне. Водночас ця добірка живописних робіт має стати стимулом для митців, щоб вони у подальшому фіксували на своїх полотнах різні куточки міста для прийдешніх поколінь.

  1. Харват О. Пересопниця. Батьківщина української Першокниги / О. Харват = Peresopnytsya. Cradle of the Ukrainian Holy Writ / Alexander Kharvat : фотоальбом. - Рівне : У фарватері істин, 2013. - 78 с.: фото.

Мистецьке видання покликане привернути інтерес до нового туристичного центру Рівненщини та спонукати сучасного манрівця до його відвідин. Особлива увага авторів звернена на Пересопницьке Євангеліє, що широко знане як українська Першокнига та оточене ореолом національної пошани. Альбом має всі шанси бути корисним для істориків, краєзнавців та архітекторів, адже на фото - унікальні миті з постійно зникаючого простору. Видання орієнтоване на краєзнавців, науковців, гостей краю та туристів, а також усіх, хто вивчає і любить рідний край

Будь сучасним – читай українське!

Приємного і корисного усім читання!

Людмила Бурячинська, завідувач БІЦ