Відкрите заняття з дисципліни: «Земельне право»

Технічне відділення

15 березня 2019

15 березня 2019 року для здобувачів освіти 31-З групи технічного відділення спеціальності «Геодезія та землеустрій» в аудиторії № 66 було проведено відкрите заняття з дисципліни «Земельне право» на тему: «Землі житлової та громадської забудови» викладачем Кийко Н.М.
Відкрите заняття пройшло у форматі лекції-конференції.
Мета заняття – ознайомитися з основними поняттями (житлова забудова; громадська забудова; містобудівна документація; містобудівний кадастр) та засвоїти закони і підзаконні акти у галузі правового забезпечення використання земель житлової та громадської забудови.
Основними напрямами лекції-конференції стали такі: 1. Визначення та склад земель житлової та громадської забудови. 2. Правове забезпечення використання земель житлової та громадської забудови. 3. Регулювання забудови земельних ділянок. 4. Земельні ділянки багатоквартирних житлових будинків. 5. Земельні ділянки житлово-будівельних та гаражно-будівельних кооперативів.
Здобувачі освіти заздалегідь обрали тему виступу та підготувалися до участі. Під час лекції-конференції обговорили актуальні проблеми правової системи України щодо використання земель житлової та громадської забудови. Виступи супроводжували показом слайдів та містобудівною документацією.
На захід був запрошений начальник Управління земельних відносин виконавчого комітету Рівненської міської ради – Таргоній Сергій Георгійович.
Таргоній С.Г. доповів, що на сьогодні проходить процес створення інноваційного проекту – геопортал відкритих даних Управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради та успішна його реалізація у життя (https://geo.rv.ua). Тепер рівняни, які планують будівництво чи тільки придбали земельну ділянку, мають шанс позбавитися маси головного болю та бюрократичної тяганини. Адже в інтернеті вже доступний геопортал, на якому  зібрана уся інформація про забудови у Рівному. На означеній платформі кожен рівнянин може переглянути можливості забудови земельної ділянки. Гість відповів на запитання студентів та викладачів.
Набуті знання здобувачі освіти в подальшому зможуть використати під час вивчення фахових дисциплін та дипломному проектуванні.

Кийко Н.М., викладач землевпорядних дисциплін
Русіна Н.Г., голова циклової комісії землевпорядних дисциплін