STOP корупція - скажи ні корупції

Технічне відділення

25 жовтня 2018

25 жовтня  2018 року відбулася зустріч студентів 21-З, 32-З технічного відділення спеціальності «Геодезія та землестрій» і членів гуртка «Консультант» із Павлюком Миколою Григоровичем – заступником  директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області. Тема заходу: « STOP КОРУПЦІЯ - СКАЖИ НІ КОРУПЦІЇ».  Корупція - одна з найактуальніших соціальних проблем, розв'язання якої для усіх без виключення країн є важливою, а для багатьох держав, надзвичайно важливою справою. Це повною мірою стосується й України, для якої корупція стала чинником, що реально загрожує національній безпеці і конституційному ладу.

Павлюк М.Г. ознайомовив з одним із соціально значимих блоків захисту прав громадян –  протидія корупції у вищих навчальних закладах, органах державної влади і місцевого самоврядування. Заступник  директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області не лише проінформував здобувачів освіти про їхні права, а й навчив, як ці права захищати,  дав чіткі й зрозумілі поради, як діяти, коли твої права порушують. Микола Григорович зауважив: «Держава може бути твоїм партнером і встановлює рівність перед законом для кожного українця».

Одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я МАЮ ПРАВО!», є надання громадянам безоплатної правової допомоги. Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої права кожному.

Неля Русіна, Неля Кийко – викладачі  землевпорядних дисциплін