Прес-конференція про запровадження на території Рівненської області патронату над дитиною

Юридичне відділення

18 жовтня 2018

     17 жовтня на базі Рівненського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді пройшла прес-конференція про запровадження на території Рівненської області нової соціальної послуги – патронату над дитиною. 

    Участь у даному заході взяли здобувачі освіти юридичного відділення за ініціативою викладачки Ірини Матковської з метою закріплення теоретичних та практичних навичок з дисципліни «Сімейне право».
Спікерами  заходу були : 
директор Рівненського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді - Ананій Бучак
начальник Служби у справах дітей Рівненської облдержадміністрації - Віктор Марчук
тренер за Програмою підготовки кандидатів у патронатні вихователі та керівник Рівненського обласного фонду “Наше майбутнє” - Людмила Рибчук; 
менеджер та спеціаліст з комунікацій проекту “Сімейний патронат” міжнародної благодійної організації “Партнерство “Кожній дитині Лариса Стрига та Катерина Снісаренко.
    Патронат над дитиною є розробкою міжнародної благодійної організації “Партнерство “Кожній дитині”, підтримана державою та вже успішно запроваджена у громадах 13-ти регіонів України. 
   Послуга патронату над дитиною передбачає опіку, виховання та реабілітацію дитини у сім’ї патронатного вихователя у період подолання її батьками або ж особами, які їх заміщають, складних життєвих обставин. Унікальність патронату полягає у тому, що він не лише забезпечує потреби дитини, сім’я якої потрапила у складні життєві обставини, але й надає підтримку самій сім’ї з метою посилення її потенціалу до належного виховання дитини. У результаті дитина не потрапляє до інтернатного закладу, уникає травматичного досвіду, має можливість спілкуватися з батьками.