Засідання круглого столу «Програміст – професія майбутнього»

Відділення програмування

19 вересня 2018

Завершуючи тиждень програмування та інформаційних дисциплін випускова циклова комісія відділення програмування зібрала за круглим столом викладачів та колег, щоб обговорити наступні питання:

  1. Веб-ресурс як маркетинговий засіб вступної кампанії.

Доповідач Присяжнюк О. В., к.т.н.

  1. Ліцензійні вимоги акредитації: основні акценти.

Доповідач Сяський В. А., к.т.н.

  1. На якого програміста вчитися, щоб не залишитися без роботи через п’ять років.

Доповідач Каштан С. С., к.т.н., доцент

  1. Мультимедійна освіта викладачів.

Доповідач Якимчук І. О., завідувач відділення програмування

У доповіді на тему "Веб-ресурс як маркетинговий засіб вступної кампанії" Олена Вікторівна Присяжнюк, яка є розробником новго сайту коледжу, висвітила статистичні дані активності абітурієнтів на сайті під час вступної кампанії. Вона зазначила про значне підвищення активності відвідувачів саме у липні, коли розпочала роботу приймальна комісія. Максимальна кількість припала на момент оприлюднення результатів співбесіди з української мови. Така активність перевищила удвічі відвідування сайту користувачами впродовж року. Тому вирішено постійно оновлювати інформацію на сайті у розділі "Абітурієнту" шляхом додавання профорієнтаційної інформації.

Володимир Андрійович Сяський, який неодноразово був учасником роботи акредитацйної комісії в університеті, доніс у виступі на тему "Ліцензійні вимоги акредитації: основні акценти" нові вимоги Кабінету Міністрів України для проходження акредитації за різними спеціальностями освітнього ступеня бакалавра та освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста. Було вирішено здійснити організаційні дії для проходження акредитації у цьому та наступному навчальному році.

За підготовленою доповіддю Сергія Степановича Каштана "На якого програміста вчитися, щоб не залишитися без роботи через п’ять років" колеги знову переконалися у сучасності професії програміста, яка робить відділення програмування найпрогресивнішим. Вкотре вирішено постійно оновлювати підходи до вивчення програмування у різних галузях, що зробить обрану професію сучасною постійно.

Для виконання усіх вимог до сучасногот фахівця викладачам необхідно засвоювати медіаосвітні компетентності. Саме про це у виступі "Мультимедійна освіта викладачів" розповіла завідувач відділення програмування Ірина Олександрівна Якимчук. Як результат - сплановано впродовж року проводити майстер-класи із застосування медіаосвітніх технологій в освітньому процесі викладачами циклової комісії програмування та інформаційних дисциплін.

Після обговорення усіх питань голова циклової комісії Наталія Ярославівна Юпаткіна підвела підсумки проведення тижня програмування та інформаційних дисциплін. Тиждень пройшов плідно, не дивлячись на початок навчального року. Особливо відзначили оновлення ком'ютерної аудиторії № 16 «Комп’ютерних мереж та веб-застосувань», де було встановлено 25 комплектів ПК. Вдалим був благодійний ярмарок "Рецепти з літа програміста", зібрані кошти з якого будуть витрачені на дітей-сиріт з вадами зору Клеванської школи-інтернату. А також, урочистий концерт для першокурсників у День програміста, який підготували студенти старших курсів.

Дякуємо всім хто долучився до заходів впродовж цього тижня!

Наталія Юпаткіна