Цифрове громадянство та безпека

Відділення програмування Коледж

20 червня 2018

Компанії Google Україна в співпраці з Міністерством освіти і науки України ініціювала та організовує Літні школи 2018 для педагогів. Спільнота Google Educator Group Ukraine «Навчаємося з Google» проводить їх за програмою «Цифрове громадянство та безпека» (1 EСTS-кредит відповідно до Наказу МОН України №36 від 15.01.2018) разом з Рівненським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти, Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти за підтримки Інституту модернізації змісту освіти.

18-20 червня 2018 року навчання проходило у м. Рівне на базі ВСП»Рівненський коледж НУБіП України».

Щоб безпечно та впевнено користуватися всіма перевагами Інтернету, важливо вміти захищати себе та вчити цьому дітей. Незалежно від того, наскільки великий досвід роботи в мережі мають користувачі, поява нових сервісів та, відповідно, й інструментів захисту в мережі зростає.

На тренінгу «Цифрове громадянство та безпека» учасники познайомилися з порадами та інструментами, що допоможуть безпечно мандрувати веб-сторінками, навчимлися підвищувати безпеку свого облікового запису Google, використовувати інструменти керування власними та дитячими даними та захищати їх конфіденційність, керувати вмістом, який може переглядати сім’я в Інтернеті чи дитячий колектив у школі, працювали в середовищах для ефективної взаємодії учнів, учителів, батьків, громад та ознайомилися з нормами культури спілкування в соціальних мережах.

«Ось і підійшла до завершення Літня школа «Цифрове громадянство та безпека». Щиро дякую колегам з якими працювала протягом трьох днів за відмінну роботу, гарний настрій та позитивні відгуки.

Надзвичайно вдячна господарям Рівненського коледжу НУБіП України за створення належних умов та підтримку учасників тренінгу.»

Особлива подяка пані Наталії Саражинській за можливість організувати та провести Літню школу у Рівному!!!»

Оксана Тимощук, методист РОІППО