Презентація поетичної книжки «Артерія» відомого українського поета, журналіста та телеведучого Дмитра Лазуткіна

Юридичне відділення

13 червня 2018

13 червня у книгарні «Є» відбулась поетична зустріч з автором Дмитром Лазуткіним, який презентував свою книгу поезій «Артерія». На даний захід завітали студентки юридичного відділення за ініціативою викладачки юридичних дисциплін Ірини Матковської.

Дмитро Лазуткін - поет, журналіст та спортсмен, коментатор Олімпійських ігор в Пекіні, Ванкувері, Лондоні. Працював на Першому національному телеканалі, народився й мешкає у Києві. Єавтором багатьох віршованих збірок. Його вірші - це фіксація внутрішнього стану, вони захоплюють і вражають з першого рядка.

«Артерія» - нова поетична книжка відомого українського поета.Текстову частину збірки доповнюють яскраві ілюстрації Євгена Величева. Новою і незвичайною «фішкою» збірки є qr-коди, додані до деяких віршів. Завдяки цьому поезія ніби оживає: читачі матимуть змогу почути голос автора та його власне прочитання творів.

«Це головна моя книга, найбільш повна і важлива, - розповів Дмитро. – До того ж, «Артерія» є живою - її можна читати і слухати водночас. Іноді здаватиметься, що слова пульсують, розриваючи тонку матерію світу, а згодом - поєднуються у енергетичних потоках: ніжність змішується з ненавистю, кров з глиною, а війна, що насувається ззовні, – з коханням, що росте зсередини, зрозуміле й легке перемелюється у хаотичну матерію, але згодом знаходить нову форму існування. В останньому розділі логічні конструкції розсипаються і утворюють колаж, схожий на малюнки божевільного, втім наскрізною залишається любов - з її ледве помітними, але невідворотними вібраціями».

Студенти мали чудову нагоду бути присутніми під час бурхливого діалогу - з жартами, доброю іронією та відвертістю, отримати незабутні позитивні емоції та враження. І як зазначив Дмитро Лазуткін, до Західної України він їхав з приємним передчуттям - бо знає, що головне - не фальшивити перед цією аудиторією і тоді все буде.

Посилання на інформацію - книгарня «Є».

Ірина Матковська, викладачка юридичних дисциплін