Сорока Анастасія – переможець Національного фотоконкурсу «Великі світлини маленьких місць: моя громада, наше майбутнє»

Юридичне відділення

12 червня 2018

Фотоконкурс «Великі світлини маленьких місць: моя громада - наше майбутнє», кий тривав з 23 квітня по 20 травня  2018 року, був організований  Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», щоб показати красу та розмаїття життя в громадах разом із перетворенням їх на сучасні та спроможні.

Участь у ньому  взяли студентки юридичного відділення ВСП «Рівненський коледж НУбіП України» за ініціативою викладачки юридичних дисциплін Ірини Матковської. З 1200 фоторобіт в конкурсі перемогли 24 світлини. Усі фотографії були анонімно закодовані для членів журі, щоб  гарантувати максимальну нейтральність при обранні переможців.

Світлина «Захід сонця над річкою Горинь» студентки 22-Ю групи Сороки Анастасії - представника громади смт Степань Сарненського району Рівненської області, яка перемогла у конкурсі, була презентована на цій церемонії, а згодом - рушить містами України у мандрівній фотовиставці. Також в планах - створення листівок, сувенірних магнітиків, календаря з фотографіями учасників конкурсу.

Урочиста закрита церемонія нагородження відбулась 8 червня 2018 року в Art HaLL D12 за адреосю: м. Київ, вул. Десятинна, 12. Вітав переможців Віце-прем’єр-міністр, очільникМіністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. Переможці конкурсу отримали цінні подарунки.

“Одне з найважливіших завдань для України - це показати молодому поколінню, що безпосередньо у своїх громадах ви можете розбудовувати не лише інфраструктуру, а й свою родину і свою перспективу. І ви, усі присутні тут, через свої світлини показуєте, як бачите свою громаду, її перспективи”, - звернувся до переможців конкурсу очільник Мінрегіону.

Журі конкурсу:

Астрід Коль - німецька журналіст-консультант (Центр міжнародної міграції та розвитку, Німеччина), яка в даний час працює в Академії Української Преси.

Ігор Чекачков - український фотограф з Харкова. Майстер документальної та художньої фотографії. Член української асоціації професійних фотографів та творчого об’єднання «Українська фотографічна альтернатива». Професійно займається фотографією з 2007 року: знімав для Медіапорту, УНІАН та інших агенцій. Пізніше робив портретні зйомки для Forbes, Фокус, репортажі – для Репортера, National Geographic, Le Monde, The Guardian.

Оксана Мікуліна – представниця Прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, має великий досвід роботи в журналістиці.

«Кожна людина має відчувати: це моя батьківщина, і я хочу щось змінити. А емоція часто пов’язана з картинками з гордістю, що ти живеш в цьому місці, пишаєшся ним. Саме це і було метою нашого фотоконкурсу - запросити усіх громадян України і показувати красу своєї країни, показати це іншим людям. Ми хотіли досягти моменту, щоб люди розуміли, що у них є одна країна. Так, вона дуже різноманітна, але все таки це одна країна – Україна,» -  зазначила Астрід Коль.

Щиро вітаємо Сороку Анастасію з перемогою у конкурсі! Бажаємо творчих успіхів! Активні люди – це ключові гравці процесу змін!

Церемонію нагородження можна переглянути за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=NTxFkSrHoFc.

Відеосюжет: https://www.facebook.com/zubko.gennadiy/videos/2106242802991222/?t=21.

Посилання на інформацію – Національний проект Децентралізація.

 

Ірина Матковська, викладачка юридичних дисциплін