Публічне обговорення проектів громадського бюджету м. Рівне 2018 року

Юридичне відділення

12 червня 2018

12 червня у сесійній залі Рівненської міської ради відбулось публічне обговорення проектів громадського бюджету 2018 року, на якому були присутні студенти 31-Ю групи за ініціативою викладачки юридичних дисциплін Ірини Матковської.

Мета заходу - закріплення теоретичних навичок, отриманих під час вивчення навчальної дисципліни «Конституційне право»; залучити студентів юридичного відділення до процесів, які відбуваються в м. Рівне; ознайомитись з порядком впровадження та способах побудови партиципаторного бюджету, знаряддями освіти та навчанням в сфері самоврядування.

На заході були присутні: секретар міської ради Сергій Паладійчук, представники управлінь виконавчого комітету Рівненської міської ради, члени Координаційного комітету, представники громадськості, ЗМІ, автори проектів, зокрема:

Сімейний проект для вагітних «Пузата мама» - Оксана Прокопчук

Іміджевий проморолик міста Рівне - Віктор Булига

Встановлення міні-скульптур туристичних об’єктів Рівного з використанням шрифту БрайляОлексій Муляренко

Будівництво пішохідної та велодоріжки вздовж пляжу о. Басів Кут - Олексій Муляренко

Адаптація міської туристичної інфраструктури до потреб людей з інвалідністю – Олексій Муляренко

«Простір знань». Переобладнання читального залу Рівненської міської бібліотеки мкр. Ювілейний - Ольга Миронець

Проведення Рівненського фестивалю електронної музики "Атмосфера"- Юлія Юра-Конончук

Телефільм "МАРІЯ - БЕРЕГИНЯ МІСТА РІВНЕ" - Тамара Білоус

Рівненський міжнародний кінофестиваль "Місто Мрії" - Олександр Гладунов, тощо. Більш детальну інформацію можна отримати за посиланням https://rivne.pb.org.ua/.

Партиципаторний бюджет являє собою механізм, який передбачає найвищий рівень участі громадян - це інструмент, який дозволяє громадянам фактично брати участь в прийнятті рішень стосовно призначення частини коштів з місцевого бюджету.

Приємно, що з кожним роком збільшується кількість проектів та кількість авторів. Примітно, що в останній 45-й день було подано 64 проекти, тоді як за попередні 44 дні було подано лише 46 проектів. Отже, цьогоріч маємо 110 проектів на понад 74 млн. грн., тому конкуренція буде серйозною! Бюджет найменшого - 19 500 грн., а найбільших (з максимальним бюджетом 1,5 млн. грн.) - аж 12!

Мета даного заходу була досягнута.

Висловлюємо подяку ініціаторам проведення публічного обговорення, за можливість студентам, майбутнім спеціалістам-юристам долучитись до процесів розбудови м. Рівне.

Посилання на інформацію - Громадський бюджет, https://rivne.pb.org.ua/.


Ірина Матковська, викладачка юридичних дисциплін