Прем’єра вистави народного молодіжного театру – «Кольори»

Юридичне відділення

12 червня 2018

12 червня в КЗ «Рівненський міський палац культури» відбулась вистава народного молодіжного театру за мотивами п’єси Павла Ар’є - «Кольори, на яку завітали студентки юридичного відділення за ініціативою викладачки юридичних дисциплін Ірини Матковської.

«Кольори» - це історія про жіночність, її тяглість і трансформацію у часі. Героїні п'єси - п'ять жінок різного віку, що зібралися на день народження до старої бабусі. Кожна у своєму амплуа, зі своїми претензіями до світу і розумінням себе у ньому. Текст п'єси поєднує у собі метафоричність - замість імен, відповідно до віку, жінок названо кольорами: Жінка в рожевому, Жінка в помаранчевому, Жінка в червоному, Жінка в фіолетовому та Жінка в чорному. 

Зрештою, ідея вистави така, що всі жінки є частиною однієї особистості у різних вікових проміжках. В той же час, ці жінки - родина, зі своїми звичками, проблемами, взаємним прийняттям чи неприйняттям одна одної, ніжністю та побутовою жорстокістю.

"Кольори" - це історія життя української жінки-емігрантки. Кохання та втрат, які вона пережила. Водночас це історія всього ХХ ст., найголовніших його подій. П'єса показує життя цілого покоління українських емігрантів. Вони за півсторіччя не змогли стати там своїми. І вже чужі на батьківщині.

Студентки отримали безліч вражень від перегляду прем’єрної вистави

народного молодіжного театру – «Кольори».


Ірина Матковська, викладачка юридичних дисцплін