Вшанування 367-ї річниці Берестецької битви

Коледж

10 червня 2018

8 - 10 червня 2018 року
у Свято-Георгіївському чоловічому монастирі на Козацьких Могилах
відбудлися поминальні Богослужіння із відзначення 367-ї річниці Берестецької битви.
 
10 червня 2018 року учасники семінару-наради директорів відокремлених підрозділів НУБіП України молитовно вшанували героїчний подвиг борців за Віру Православну та Українську Державу. Разом з усіма відвідувачами Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» (с.Пляшева Радивилівського району) учасники помолились за спокій душ загиблих Українських козаків і новітніх Українських Героїв, які полягли за незалежність України. Божественна Літургія та Вселенська панахида пройшли у Свято-Георгіївському храмі. Службу очолив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні 18 архієреїв та духовенства Київського Патріархату з усієї України.

Потому, до пам’ятника Героям Берестецької битви вирушила урочиста хода для покладання квітів.

Далі присутнім презентували літературно-мистецьку композицію «На поклін до Козацьких Могил». Звучали українські патріотичні поетичні та музично-пісенні твори.

Напередодні 9 червня 2018 року про історію Берестецької битви розповіли присутнім Талімончук О. Г., заступник директора з виховної роботи , викладач історії та Зажицький С. О., викладач історії.