«Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війн твоє життя, людино!» 8-9 травня – Дні пам’яті та примирення: книжкова виставка

Бібліотечно-інформаційний центр

08 травня 2018

8 та 9 травня у всьому світі та в Україні відзначають Дні пам'яті та примирення, які присвячено пам'яті загиблим під час Другої світової війни, проводять вечори пам'яті, панахиди, пам'ятну ходу та уникають розважальних подій.

Відзначається, що ці дні присвячені вшануванню пам'яті більше як 60 млн. осіб різних статі, віку, нації та рас, які загинули у Другій світовій війні. У той же час історики досі не можуть визначити, скільки насправді людей загинуло, адже половина з них – звичайні цивільні люди, а ще понад 2 млн. осіб вивезли на примусові роботи до нацистів. Без домівки та притулку залишилось 10 млн. людей, а 700 міст та більш як 30 тисяч сіл перетворились у руїни.

Символом пам'яті про жертви Другої світової війни є червоний мак. Він не лише є пам'ятним знаком загиблих, а й відбиттям кривавого сліду від пострілу.

         В бібліотечно-інформаційному центрі для відвідувачів оформлена книжкова виставка «Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війн твоє життя людино!», з матеріалів якої можна детальніше дізнатися про буремні події та героїв Другої світової війни, а також дослідження про загиблих земляків з Рівенщини та Волині.

Вічна пам’ять і шана! Низький уклін!

Петренко Г.І., провідний бібліотекар

Джерело : https://maximum.fm/novina_t2