Участь студентів коледжу у діловій зустрічі «Земля- наш спільний дім»

Групи загальноосвітньої підготовки Технічне відділення Рада роботодавців ТВ

19 квітня 2018

18 квітня 2018 року о 13.30 год. у  «Світлиці» Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулася ділова зустріч «Земля – наш спільний дім». Захід екологічного спрямування присвячений Всесвітньому Дню Землі та Дня довкіля в Україні середовища.

Мета заходу: інформація про стан та проблеми природного середовища в Рівненській області, формування екологічної культури у молодого покоління, виховання громадянина, який здатний мислити екологічно, популяризація природоохоронних заходів по збереженню довкілля.

На початку XXI-го століття на перше місце серед глобальних проблем людства виходять екологічні проблеми. Хоч якими би фантастичними успіхами не тішилося людство, настав час зрозуміти, що вони мало важать, коли на Землі немає порядку, коли існування життя на планеті опинилося під загрозою через екологічну ситуацію, котра вже близька до критичної й ініційована глобальними масштабами впливу самої людини на біосферу, на самі закони Природи.

В процесі життєдіяльності людина постійно впливає на навколишнє середовище фізично руйнуючи його, забруднюючи. Масштаби цих руйнувань – катастрофічні. Забруднена атмосфера, гідросфера, знищені мільйони гектарів родючих грунтів, планета забруднена отрутохімікатами і радіоактивними відходами, величезних розмірів досягло обезліснення і опустелювання – руйнується біосфера. В результаті власної діяльності перед людством виник ризик самознищення.

В обговоренні цих проблем взяли участь:

Ірина Петрівна Худоба – головний спеціаліст депертаменту екології та природних ресурсів Рівненської облдержадміністрації;

Малимон Стефанія Стефанівна – викладач екології, керівник гуртка «Джерело» ВСП « РК НУБіП України»;

члени екологічного гуртка  «Джерело» ВСП « РК НУБіП України», студенти та куратори 12-Ю, 11-Ф,11-Ю, 11-З, 21-З,  22-Ю груп.

На заході було продемонстровано екологічний відеофільм «Як врятувати нашу планету», створений членами гуртка «Джерело». У фільмі розкрито екологічні поради, як потрібно діяти людству, щоб зберегти на планеті життя, щоб вижити. Своїм фільмом гуртківці закликають до екологічного стилю життя.

       Екологічні поради – це прості істини, але якщо їх враховувати та діяти то негативний вплив людини на довкілля зменшиться.

Локальні дії – глобальні переваги!              

 

Стефанія Малимон, викладач екології, керівник екологічного гуртка «Джерело»