Співпраця ВСП «РК НУБіП України» з  Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області

Технічне відділення Рада роботодавців ТВ

05 квітня 2018

5 квітня 2018 року  на базі навчально-практичного центру землевпорядкування ВСП «РК НУБіП України» відбувся семінар-практикум  «Методичне забезпечення і консультаційна підтримка з питань надання безоплатної правової допомоги», який провів Павлюк Микола Григорович – заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області. Заняття було проведено із студентами 32-з групи.

На практичному семінарі Павлюк М.Г. ознайомив студентів із сайтом координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги (http://legalaid.gov.ua) та сайтами регіональних центрів Рівненської області. Особливу увагу було приділено інформаційним буклетам правової допомоги та методичним рекомендаціям з вирішення ситуційних виробничих задач (http://www.legalaid.gov.ua/ua/pres-tsentr/mediafiles/biblioteka).

Окремим питанням заходу стало ознайомлення студентів із проектом  Міністерства юстиції України «Я маю право». Провайдери безоплатної правової допомоги та громадські організації відіграють важливу роль у реалізації проекту. Завдяки залученню системи безоплатної правової допомоги  реалізується повний цикл "знання [прав] - дія - захист", адже в більшості випадків саме знання своїх прав та розуміння, до кого слід звернутися аби вирішити правову проблему, безпосередньо впливає на результат. Простежується весь рух за маршрутом "особа дізналась про права" - "особа звернулась за консультацією" - "особа отримала правову допомогу" - "право відновлено/захищено".

Організатор заходу науковий гурток «Ваш консультант».

 

Неля Русіна, голова ЦК землевпорядних дисциплін

Неля Кийко, керівник наукового гуртка «Ваш консультант»