Дякуємо Тобі, Кобзарю!

Групи загальноосвітньої підготовки Коледж

09 березня 2018

Є імена, що увібрали в себе душу народу, стали часткою його життя. Саме таким для українців є ім’я Тараса Григоровича Шевченка, славетного і величного митця, людини планетарного масштабу.

09 березня 2018 року в рамках тижня циклової комісії гуманітарних дисциплін у ВСП «Рівненський коледж НУБіП України» викладачами української мови та літератури Троцюк Вікторією Віталіївною, Меткою Іриною Мелентіївною та викладачем англійської мови Красько Тетяною Петрівною було підготовлено та проведено літературно-мистецький захід, присвячений 204-ій річниці від дня народження Т.Г. Шевченка «Дякуємо Тобі, Кобзарю!».

Українська символіка, справжня українська піч, вишиті рушники, книжкова виставка, портрети національного генія, цитати відомих людей про Великого Українця прикрашали актову залу коледжу.

Звучання пісень на слова народного поета України, декламування віршів Тараса Шевченка студентами І-ІІ курсів супроводжувалися презентаціями, а безсмертний «Заповіт» поета звучав українською, англійською та німецькою мовами. Затамувавши подих, глядачі переглянули відеофільм «Обличчя української історії» про життя і творчість Великого сина нашого народу. Приємною несподіванкою для гостей заходу стало відео флешмобу «Дякуємо Тобі, Кобзарю!», у якому працівники та студенти нашого навчального закладу читали улюблені рядки поетичних творів великого генія, а також інтерактивна вікторина «Тарасові обрії», метою якої було виявлення кращих знавців творчості Т.Г.Шевченка. Кращі з кращих отримали пам’ятні призи та емблеми.

У заході взяли участь:

ведучі: Заремба Аліна (11-Ф), Юхимюк Владислав (11-З), Концемал Юрій (21-Ю);

вірші декламували: Момотюк Валентина (11-Д), Телесницька Олена (11-Д), Сіроштан Олена (11-Д), Піддубна Юлія (11-Д), Максимчук Світлана (11-О), Муштук Роман (11-Ф), Швидка Юлія (11-Ф), Дацький Олександр (11-Ю), Лупак Віталій (11-Ю). Далабожак Наталія (12-Ю), Денисюк Анастасія (12-Ю), Савицька Дарина (12-Ю), Петрович Марина (21-Ф), Гаврилюк Тетяна (21-Ю), Сорока Анастасія (22-Ю);

пісні про Т.Г.Шевченка виконувала Степанюк Яна (21-Ю).

Даний захід освячує такі важливі проблеми, як виховання у молоді патріотизму, любові до рідної неньки України, вчить пишатися великим поетом, котрого породила ця багатостраждальна земля, зрошена людськими слізьми та кров’ю, пролитою у боротьбі за її волю і незалежність. Образ полум’яного борця за справедливість залишається дуже актуальним і через два століття.

Дякуємо Тобі, Кобзарю!

Красько Т.П., Метка І.М., Троцюк В.В., викладачі циклової комісії гуманітарних дисциплін