Посмішка весни: майстер-клас та презентація книг про кохання

Групи загальноосвітньої підготовки

14 лютого 2018

14.02.2018 р. студенти 22-О, 21-К, 21-Ю, 22-Ю груп та викладачі О.М.Лисяк та Л.М.Навозняк взяли участь у відкритому лінгвокраїнознавчому заході до Дня св.Валентина «Посмішка весни: майстер-клас та презентація книг про кохання», який проходив у відділі обслуговування документами іноземними мовами Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Молодь поринула у справжнє тематичне свято, яке розпочалось із цікавої інформаційної презентації про світові шедеври літератури найвідоміших історій кохання – «Ромео та Джульєтта» Шекспіра, «Гордість та упередження» Джейн Остін. Цей незвичний огляд висвітлив не лише твори літературної класики, але й сучасні книги, які завоювали популярність у молодого покоління та видані багатомільйонними тиражами, як, наприклад, цикл «Сутінки» Стефані Майєр та сентиментальні романи американського письменника Ніколаса Спаркса – «Щоденник памяті», «Послання у пляшці», тощо.

 Презентація відбулась у форматі діалогу, коли студенти активно відповідали і ставили запитання, ділилися своїми читацькими смаками, зокрема найулюбленішими історіями про кохання.

Продовженням заходу став чудовий майстер-клас по виготовленню валентинок. Завдяки відео-інструкції молодь поетапно зробила власними руками тематичні pop-up листівки для рідних, близьких та коханих, з об’ємним візерунком. Для цього майстер-класу були використані найсучасніші технічні гаджети та пристрої відділу – плоттер та графічний планшет. За допомогою плоттера були вирізані окремі деталі, а на планшеті молодь вчилась малювати зображення і форматувати їх у спеціальній програмі.

 О.М.Лисяк, викладач, куратор 21-К групи.,

Л.М.Навозняк, викладач, куратор 22-О групи