«Захисти життя, бо ще не пізно!»: виховна година

Відділення програмування Бібліотечно-інформаційний центр

01 грудня 2017

29 листопада 2017 року у читальній залі бібліотечно-інформаційного центру коледжу  відбулась зустріч студентів 22-П групи (куратор Бойко Л. А.) із психологом Рівненського обласного благодійного центру «Наше майбутнє» Ларисою Полюхович. Захід присвячений Дню боротьби зі СНІДом (1 грудня). Студенти отримали належу інформацію про цю небезпечну хворобу людства та засоби протидії її розповсюдженню. В обговоренні теми також взяли участь заступник директора з виховної роботи Талімончук О. Г., завідувач відділення програмування Якимчук І. О., бібліотечні працівники.

За офіційними даними на початок 2017 року в Україні живуть 238 тисяч людей усіх вікових категорій з ВІЛ. Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ.

В Рівненській області станом на 01.11.2017 рік зареєстровано 3094 випадків ВІЛ-інфікування, з них 643 особам виставлено діагноз СНІД, виявлено 661 випадків ВІЛ-інфекції серед вагітних жінок, народжено 591 дитина ВІЛ-інфікованим жінками.

Загальновідомо, що для цієї недуги немає «авторитетів», тому кожний з нас має бути обережним та дотримуватись простих правил для виключення усіх можливих варіантів зараження на ВІЛ! 

Андрійчук Світлана, бібліотекар