Українсько-німецький рік мов 2017/2018

Групи загальноосвітньої підготовки

23 листопада 2017

23 листопада 2017 року в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці у відділі іноземної літератури відбулося відкриття Українсько-німецького року мов 2017/2018.   

Студенти першого і третього курсів (11-О, 11-Ф, 11-Ю, 11-Б, 31-О, 32-О, 31-Ф груп) ВСП "Рівненський коледж НУБіП України", які вивчають німецьку мову,  під керівництвом викладача німецької мови Меткої І. М. долучилися до цього заходу, що був присвячений активному вивченню німецької мови в Україні на честь 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Німеччиною та Україною.

Вже більше десяти років в бібліотеці діє спільний проект з Goethe-InstitutUkraine - «Бібліотека-партнер Goethe-Institut: Мова. Культура. Німеччина», одним із основних завдань якого є організація роботи щодо навчання та вивчення німецької мови.

Поетичний флешмоб, цікаві презентації, танці, пісні, зустріч із представниками товариства німців Рівного «Відегебурт», конкурс зробили це свято захоплюючим, змістовним і динамічним, а студенти отримали безліч позитивних вражень і додатковий стимул для вивчення німецької мови.

Сьогодні німецька мова  – перша найпоширеніша мова у Європі і друга за популярністю іноземна в Україні. Більшість найвідоміших інноваційних компаній розташовані саме у Німеччині. Навіть прогресивні японці зосереджуються на німецькій – її вивчають 68% студентів у Японії.

Які б плани Ви не будували на майбутнє, зі знаннями німецької мови Ви створюєте для себе безмежні можливості. Вчити німецьку означає здобувати навички, з якими Ви можете поліпшити якість свого професійного і приватного життя. Тож варто детальніше розглянути та пізнати цю мову.

 

Метка Ірина Мелентіївна, викладач гуманітарних дисциплін