Квест "HALLOWEEN"

Відділення програмування

31 жовтня 2017

В Україні вже багато років відзначають іноземне свято Хелловін, у ніч з 31 жовтня на 01 листопада. За легендою у цю ніч душі всіх померлих приходять на землю та блукають вулицями. Дехто ставиться до святкування вкрай негативно, зазначаючи що це «чуже», запозичене свято. Проте запозичена лише назва, адже в українців раніше був свій Хелловін. Існував він за часів вірування у богів і звався Велесова ніч (в честь одного з язичницьких божеств). Святкувалась Велесова ніч так само з 31 жовтня на 01 листопада, коли душі усіх померлих спускались на землю.

У ніч на 01 листопада прийнято згадувати хороші речі про своїх померлих родичів, ставити свічку, аби їх душа знайшла дорогу до вашого дому та залишати на вулиці чи на підвіконні частування для потойбічних гостей. Найбільшою вдачею вважалось побачити у сні в цю ніч когось із померлих родичів.

Студенти-програмісти ІІ та ІІІ курсів відзначили його, взявши участь у квесті 31 жовтня 2017 року.

Перепони, які чекали студентів, було успішно подолано. Учасники проявили неабияку кмітливість та віртуозність у користуванні ІТ-засобами.

Надихали студентів до активності викладачі відділення програмування Ідейним спонукатором виступила завідувач відділення Ірина Олександрівна Якимчук. Модератор квест-проекту – Куделя Оксана Олексіївна та Черняк Тетяна Григорівна.

Дякуємо всім!

Оксана Куделя, викладач програмування та інформаційних дисциплін

Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування