IV Міжнародна конференція «Цифрова освіта в природничих університетах»

Відділення програмування

25 жовтня 2017

25 жовтня 2017 року на базі Національного університету біоресурсів і природокористування розпочала роботу IV Міжнародна конференція «Цифрова освіта в природничих університетах», яка триває три дні. Ключова тема конференції «Кращі практики е-навчання (електронне навчання)» має секції для роботи учасників, а саме:

  1. Університет, бізнес і наука: ІТ-інструменти та методи кооперації (модератор О. Г. Глазунова, професор, декан факультету інформаційних технологій НУБіП України).
  2. Е-навчання: методологія, ІКТ-інструменти, освітні ресурси та сервіси, компетентність викладачів в галузі е-навчання (модератор О. Г. Кузьмінська, доцент, кафедра інформаційних та дистанційних технологій НУБіП України).
  3. Е-системи в освіті: е-середовище ВНЗ, інформаційні системи управління у ВНЗ, хмарні технології в освіті (модератор М. В. Мокрієв, доцент, центр дистанційних технологій навчання НУБіП України).

Відкрив конференцію доктор педагогічних наук, професор, ректор НУБіП України Станіслав Миколайович Ніколаєнко, який розповів про важливість цифрової освіти у сучасних природничих університетах.

Гостями та учасниками конференції були викладачі Вроцлавського природничого університету, які також у своїх виступах поділилися досвідом використання ІТ в освітньому процесі.

На сесійних засіданнях обговорювались питання цифрової освіти представниками різних установ, підприємств та організацій. Зокрема, Ольгою Свириденко, компанія Microsoft, Сергієм Бутенко, ТОВ «ПРОКОМ», представниками НМЦ, «Агроосвіта», Сумського національного аграрного університету, Миколаївського національного аграрного університету, НУБіП України та інші.

Для участі у цій конференції була направлена Якимчук Ірини Олександрівни, завідувач відділення програмування ВСП «РК НУБіП України», яка підготувала тези на тему «Формування медіаосвітніх компетентностей під час проведення семінару-практикуму для викладачів» щодо досвіду проведення курсів для викладачів із застосування інформаційних технологій в освітньому процесі коледжу.

Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування