Робоча поїздка до міста Звягель

Коледж

22 грудня 2023

21 грудня 2023 року делегація ВСП «РФК НУБіП України» відвідала з метою обміну досвідом два заклади фахової передвищої освіти міста Звягель Житомирської області.

Очолював делегацію директор коледжу Василь ЦАРУК. До робочої групи увійшли заступник директора з навчальної роботи Людмила БАЛДИЧ, методист коледжу Вадим ЛЮЛЬЧИК, в. о. заступника директора з виробничої роботи Тарас САСОВСЬКИЙ, завідувач канцелярією Ірина ДЕМИДКО, орендар їдальні Валентина ВЕСЕЛЬСЬКА.

Співпраця зі Звягельським медичним фаховим коледжем Житомирської обласної ради розпочалася декілька років тому. У 2021 році фахівці цього закладу проводили навчання щодо впровадження і використання в освітньому процесі Навчальної хмари lCloud, розробником якої є Микола СТАДНІК, методист Звягельського медичного фахового коледжу Житомирської обласної ради

Василь ЦАРУК та Людмила БАЛДИЧ зустрілися з директором медичного коледжу Оленою СОЛОДОВНИК та представниками адміністрації Наталією МУХАРОВСЬКОЮ, заступником директора з гуманітарної освіти та виховання, Миколою ДРАЧЕМ, заступником директора з навчальної роботи, Миколою СТАДНІКОМ, методистом. У дружній атмосфері обговорили актуальні питання функціонування закладів фахової передвищої освіти, фінансування, профорієнтації, можливі аспекти взаємодії та спільної роботи, підписали договір про співпрацю.

Валентина ВЕСЕЛЬСКА, орендар їдальні ВСП «РФК НУБіП України», разом із заступником директора з АГР Наталією ЗАСУХІНОЮ відвідала буфет медичного коледжу, який забезпечує харчування здобувачів освіти коледжу.

Наступним у програмі поїздки став Новоград-Волинський (Звягельський) політехнічний фаховий коледж, який веде підготовку фахівців зі споріднених спеціальностей, за якими здобувають освітньо-професійний ступінь фахового молодшого бакалавра й у ВСП «РФК НУБіП України», і це відкриває перспективи до співпраці з вище вказаним закладом освіти.

Адміністрація коледжу на чолі з директором Аллою ПЕТРОШУК тепло зустріла делегацію з Рівненщини. Спочатку обговорили загальні питання функціонування закладів та безпеки учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану. Опісля поспілкувалися керівники структурних підрозділів кожен за своїм напрямом.

Заступник директора з виховної роботи Оксана КУДРЯВЦЕВА поділилася досвідом волонтерської діяльності, яку організовують в коледжі, і разом зі здобувачами освіти надають допомогу воїнам. Це і благодійні концерти для збору коштів, ремонт машин, збір продуктових наборів, закупівля теплого одягу тощо.

Завідувач навчальними та виробничими практиками Лариса ФЮТАК поділилася досвідом підготовки спільних дипломних проектів здобувачами спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія, які виконуються на реальних даних і надалі використовуються у коледжі для покращення матеріальної бази.

Із заступником директора з навчальної роботи В’ячеславом ТАРАСЮКОМ обговорили питання організації освітнього процесу, акредитації освітніх програм, безпеку учасників освітнього процесу.

Про роботу школи молодого викладача, підготовку і проведення до відкритих занять, ведення методичної роботи ділилися досвідом методисти Анна БОРИСЮК і Наталія МАРЧЕНКО.

З секретарем директора Наталією РОМАНЮК обговорили деякі питання роботи канцелярії, організації документообігу, участі в покращені роботи процесів діловодства.

Підписали договір про співпрацю та академічну мобільність здобувачів освіти.

Директор коледжу Алла Володимирівна разом із нашою робочою групою провела огляд навчально-матеріальної бази. Багато зусиль керівник закладу приділяє оновленню і зміцненню бази коледжу: виробничі майстерні, актова зала, басейн, спортивна зала, їдальня, гуртожитки – все це потребує постійної уваги керівника і колективу.

Щиро вдячні директору Новоград-Волинського (Звягельського) політехнічного фахового коледжу Аллі ПЕТРОШУК та її колегам, які прийняли нас у своєму закладі освіти, щиро поділилися своїм досвідом, створили теплу товариську атмосферу спілкування. Бажаємо всьому колективу коледжу фінансової стабільності, подальших успіхів, хороших студентів!

 

Людмила БАЛДИЧ,

заступник директора з навчальної роботи