Звітно-виборні збори Первинної профспілкової організації працівників ВСП «РФК НУБіП України»

Коледж

20 грудня 2023

У сучасних умовах складної політичної та соціально-економічної ситуації в суспільстві значно зростає роль профспілки як дієвого захисника прав та інтересів працюючих. 

Тому 20 грудня 2023 року під головуванням директора Василя ЦАРУКА відбулися звітно-виборні збори профспілкової організації ВСП «РФК НУБіП України».

На зборах був присутній гість – Віктор ГРИБОК, голова Рівненської обласної профспілкової організації працівників агропромислового комплексу.  

На порядку денному були наступні питання:

1. Звіт голови первинної профспілкової організації Олега КАЧАНОВСЬКОГО.

2. Вибори профспілкового комітету, голови первинної організації та ревізійної комісії.

3. Вибори комісії з трудових спорів.

4. Надання повноважень профспілковому комітету на проведення переговорів з адміністрацією та розробку колективного договору і правил внутрішнього розпорядку.

5. Надання повноважень голові профкому щодо внесення відповідних змін до реєстраційних документів первинної організації профспілки.

У своєму виступі Олег КАЧАНОВСЬКИЙ повідомив про нинішній склад Первинної профспілкової організації працівників ВСП «РФК НУБіП України». Зазначив, що у своїй діяльності профком керується Статутом професійної спілки працівників агропромисловго комплексу України,  Колективним договором між адміністрацією і профспілковим комітетом. Первинна профспілкова організація працівників ВСП «РФК НУБіП України» зареєстрована у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Завершуючи доповідь, Олег КАЧАНОВСЬКИЙ подякував всім його членам за колективну роботу, взаєморозуміння і допомогу у вирішенні життєвих питань колективу коледжу.

До обговорення долучився Олександр КУШНІРУК, викладач циклової комісії землевпорядних дисциплін. Він зазначив, що відповідно до  «Положення про службу охорони праці в підрозділах ВСП «РФК НУБіП України» проводився огляд стану охорони праці на відділеннях та в інших підрозділах коледжу. Постійно проводилась перевірка актів розслідування нещасних випадків у навчальному процесі та у виробничих підрозділах коледжу. Здійснювався контроль профспілковою організацією за виконанням вимог щодо створення здорових і безпечних умов праці і навчання, передбачених Законами України «Про охорону праці», «Про пожежну безпеку», «Про цивільну оборону України» та інші.

Ірина ЯКИМЧУК, завідувачка відділення програмування, зауважила, що профспілковий комітет керувався у своїй роботі колективним договором. Зокрема, вівся контроль за його дотриманням адміністрацією коледжу, а саме в таких розділах як: організація праці, соціальний захист, нормування й оплата праці, охорона праці, соціальні та побутові питання, взаємовідносини адміністрації, трудового колективу. Жодних порушень у виконанні колективного договору не було.

На завершення Ірина ЯКИМЧУК побажала новому складу профкому удачі у всіх починаннях, взаємодопомоги, креативності і досягнень у роботі якнайкращих результатів!

 

Любов ПРОТАСЕВИЧ,

секретар адміністративної ради