Століттям поетичної історії в українській літературі

04 грудня 2023

4 грудня в рамках просвітницької акції «Національний тиждень читання», мета якої – консолідувати українське суспільство навколо читання як тренду, відбувся літературний вечір читання «Століттям поетичної історії в українській літературі», який організували викладачі гуманітарних дисциплін Тетяна КРИСТОПЧУК та Мирослава СОРОКА. У заході взяли активну участь студенти 21-Ф, 22-К, 13-ЮЗ та 22-Д груп.

Українська поезія - це справжній скарб, адже наші поети Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Ліна Костенко, Василь Симоненко та інші - у своїх творах видавали глибокі думки та вміщували їх у рядки, що досі є актуальними.

Можна навести мільйон прикладів того, наскільки чуттєва, потужна та змістовна українська поезія, як легендарна, так і сучасна.

Але молоді поціновувачі творчості вже все вимовили у новому стилі та обрамленні текстів і варто сказати, що це звучить неймовірно. Приємно усвідомлювати, що українські творці залишають величезний слід у культурі та породжують якісне продовження цього руху. Адже колись і сучасних авторів будуть цитувати так, як вони це роблять зараз з віршами видатних письменників нашого відважного і талановитого народу.

Отже, молодь досить часто цитує українських поетів і робить це дуже оригінально, змушує знову закохатися у легендарні вірші, адже робить це щиро, від душі.

Тому сподіваємось, що виховний захід надихнув студентів на подальше вивчення української літератури!

 

Тетяна Кристопчук, викладач

                                                                                                          Мирослава Сорока, викладач