Міжнародний день миру

Економічне відділення

21 вересня 2021

20.09.2021 р. здобувачі освіти економічного відділення 31-П групи з куратором О.М. Лисяк в рамках марафону "Студентське життя - це..." взяли участь у виховному заході "Міжнародний день миру", який відбувся у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці у відділі документів іноземними мовами.

Міжнародний день миру відзначають у всьому світі з 1981 року за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства та вогню.

В кожній країні дати святкування Дня миру різні. В Україні День миру встановлений Указом Президента від 05.02.2002 № 100/2002 «День миру» і відзначається щорічно 21 вересня.

Емблемою Міжнародного дня миру, є білий голуб з оливковою гілкою. Уперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 році.

Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат. Цей день присвячений ідеалам миру як у відносинах усередині держав, так і у відносинах між усіма державами, народами та покликаний змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити щось заради спокою на Землі.

Саме з метою формування глибокого розуміння питань, пов’язаних із миром, розширення знань студентів про важливість миру на землі, виховання гуманізму, патріотизму, любові до свого народу, поваги до людей різних національностей і було проведено цей захід.

Студенти знаходилися у постійному двомовному діалозі з представником фонду «Window on America» Іриною Павлуш, яка проводила захід. Висвітлювалися питання історії виникнення свята, цікавих фактів його святкування, важливості вивчення іноземних мов, а також перевірялася кмітливість та знання англійської мови під час вікторини «Can you guess the word by emoji».

В кінці заходу здобувачі освіти зробили висновок, що студентське життя – це мирна і щаслива юність.

 

Куратор 31-П групи,

 О.М. Лисяк