Знайомство з новими стейкхолдерами з Rivne It Cluster

Відділення програмування Рада роботодавців ВП

04 червня 2022

Співпраця з Rivne It Cluster дає нові знайомства. Так 25 травня 2022 року за круглим столом «IT-освіта як спільний продукт освіти та бізнесу» ми познайомилися з Оксаною Козік, директором ERP-Renome, яка запросила наш заклад до співпраці. Тому 03 червня 2022 року до офісу ТОВ «ІРП дата сервіс» завітали Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування та Василь Панасюк, завідувач лабораторією «Комп'ютерно-інформаційний центр».

Ми оглянули базу підприємства, яку показала директор та розповіла про основні напрями діяльності. Зацікавив коледжу основним контингентом - сільською молоддю, адже багато хто після навчання у коледжі планує повернутися до рідних домівок і вносити новітні технології в аграрний бізнес. ERP-Renome не тільки займається програмуванням таких систем, а й реалізує обладнання, яке необхідне для функціонування цієї системи. Також вони пропонують допомогу з впровадження та супроводу ERP-систем. Тому для цього їм необхідні програмісти, які знають принципи функціонування фермерських угідь та фахівці, які знають бухгалтерію сільського господарства.

Ми запропонували відправити до компанії викладачів дисциплін «Інформаційних систем в бухгалтерському обліку» та «Комп'ютерної бухгалтерії». В наступному навчальному році вони зможуть внести зміни в робочі навчальні програми з вище вказаних дисциплін і вже з 2022-2023 навчального року відправити здобувачів освіти спеціальностей «Інженерія програмного забезпечення» та «Облік і оподаткування» на виробничу практику до ERP-Renome.

Крім цього, Оксана Василівна запропонувала провести вебінар для фермерів з питань автоматизації окремих ланок сільськогосподарських угідь саме через ІРП-системи, який дозволить рентабельно вести аграрний бізнес. Це перспектива, яка дозволить приблизити нашу країну до Євросоюзу.

Не дивлячись на воєнний стан ми намагаємося рухатися вперед і розвиватися для наближення перемоги України над рф!

Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування