«День Європи. Європейський союз і Україна»

Економічне відділення Юридичне відділення

09 травня 2022

09 травня було проведено відкритий виховний захід «День Європи. Європейський Союз і Україна». Участь у виховному заході взяли здобувачі освіти 21-П, 11-Ю, 11-П груп. Організатори виховного заходу – Купчишина Т. В. (куратор 21-П), Навозняк Л. М. (куратор 11-Ю).

09 травня в Європейському Союзі та інших країнах на відзначення миру та єдності на континенті святкується День Європи. Разом з єдиною валютою, прапором та гімном, День Європи є символом ЄС з 1985 року.

Рішення щодо дати проголошення Дня Європи було прийнято у 1985 році на саміті ЄС у Мілані. Відтоді це свято відзначається кожного року 09 травня.

Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не лише за географічною ознакою, а й за історією, спільними цінностями, це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

Для українців – це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура, демократія і свобода. Бути європейцем – це не лише мати громадянство європейської країни. Це насамперед означає, що індивід сповідує низку цінностей та намагається жити відповідно до них.

Пізнавальними і цікавими були виступи і презентації здобувачів освіти 21-П групи Козачок О., Кушнір Б.  («Цінності Європейського Союзу»), Цинко Д. («Європейська демократія та свобода»), Мазепи С. («Історія створення і розвитку європейської інтеграції»),  Соломай М., Данильчука А. («Шлях інтеграції України до ЄС»), Скороход В. («Інтеграційна привабливість ЄС для України»), Левчик А. («Поглиблена і всеохоплююча зона вільної торівлі між Україною та ЄС»).

В День Європи ми шануємо наші спільні цінності, історію, і що найголовніше – наше спільне майбутнє.

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

 

Тетяна Купчишина, куратор 21-П групи

Людмила Навозняк, куратор 11-Ю групи