День відкритих дверей у НУБіП України за спеціальністю 073 Менеджмент

Економічне відділення НУБІП

29 квітня 2022

29 квітня у НУБіП України відбувся День відкритих дверей на факультеті Аграрного менеджменту. Здобувачі освіти 21-М та 31-М груп ВСП «РФК НУБіП України», викладачі економічного відділення, взяли участь у цьому заході, що проводився у формі вебінару.

День відкритих дверей – це одна з важливих подій, оскільки саме в цей день абітурієнту надається можливість остаточно прийняти рішення вступати або не вступати в обраний університет. Важливим етапом у житті кожного абітурієнта є вибір спеціальності та закладу вищої освіти.

Вже традиційний День відкритих дверей, під час якого майбутні студенти мали змогу ближче познайомитися з Національним університетом біоресурсів і природокористування України, з матеріально-технічною базою університету, умовами проживання у гуртожитках, познайомитися з деканом факультету та завідувачами кафедр.

Розпочав онлайн зустріч завідувач кафедри аграрного менеджмент НУБіП ЛУЦЯК Віталій Васильвич, професор, доктор економічних наук. Він розповів студентам про факультет, про його потужні міжнародні зв’язки, перспективи навчання та якісне, а головне цікаве подання інформації.

Декан факультету ОСТАПЧУК Анатолій Дмитрович розповів про престижність та перспективність НУБіП. Розповів абітурієнтам про переваги навчання на факультеті аграрного менеджменту, крім того він повідомив про можливість навчання за програмами подвійних дипломів. Цікавими також стали розповіді про Раду роботодавців факультету, військову кафедру та спортивне життя.

Про перспективи професії студентам розповів ВИСОЦЬКИЙ Тарас, випускник НУБіПу та заступник міністра України з економіки та торгівлі. Він розповів, що саме ця спеціальність буде однією із самих перспективних та високооплачуваних на ринку праці після війни.

Про особливості вступної кампанії 2022 року розповів відповідальний секретар приймальної комісії КОВАЛЕВСЬКИЙ Сергій. Студенти почули про специфіку вступної кампанії та про велику важливість мотиваційного листа, яку багато хто не до оцінює.

Для вступників на основі диплому молодшого спеціаліста є можливість вступу на основі сертифікатів ЗНО 2019-2021 років або потрібно буде зареєструватися та здати мультипредметний тест. Не потрібно буде писати фаховий іспит та не буде враховуватись середній бал диплому молодшого спеціаліста.

Про подвійні дипломи кафедри розповіла доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності, заступник декана факультету аграрного менеджменту КОВТУН Олена Анатоліївна. Вона розповіла про численних міжнародних партнерів факультету та про перспективи студентів у навчанні за кордоном, про можливості студентів брати участь в різноманітних міжнародних студентських самітах.

Доцент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД КОВАЛЕНКО Наталія розповіла студентам про «20 років співпраці НУБіП України та Університету прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Німетччина)». Розповіла про спільну роботу цих двох навчальних закладів та про перспективи навчання українських студентів за кордоном.

Про науковий гурток «Основи наукових досліджень в агробізнесі» розповів доцент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД ФАЙЧУК Олександр. Особливу увагу Олександр Михайлович приділив розповідям про написання наукових статей, про участь у круглих столах, наукових конференціях та міжнародних форумах. Крім того студенти дізналися з його розповіді про переваги участі у науковому гуртку.

Крім того у Дні відкритих дверей взяли участь, доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Ралко Олександра, заступники декана Людмила Чорненька, доцент Лариса Діброва.

Наші студенти мали змогу познайомитися із спеціальностями, отримати відповіді на всі запитання щодо вступу, навчання, дозвілля та студентського побуту.

Оксана Конончук, викладач економічних дисциплін,

Олександр Колодюк, студент 21 – М групи