День відкритих дверей у НУБіП України: факультет ІТ

Відділення програмування НУБІП

28 квітня 2022

28 квітня у НУБіП України відбувся День відкритих дверей. Здобувачі освіти ВСП «РФК НУБіП України», викладачі відділення програмування та завідувачка  відділення програмування ЯКИМЧУК Ірина, взяли участь у цьому заході, що проводився у формі вебінару.

День відкритих дверей – це одна з важливих подій, оскільки саме в цей день абітурієнту надається можливість остаточно прийняти рішення вступати або не вступати в обраний університет. Важливим етапом у житті кожного абітурієнта є вибір спеціальності та закладу вищої освіти.

Вже традиційний День відкритих дверей, під час якого майбутні студенти  мали змогу ближче познайомитися з Національним університетом біоресурсів і природокористування України, з матеріально-технічною базою університету, умовами проживання у гуртожитках, познайомитися з деканом факультету та завідувачами кафедр.

Розпочала онлайн зустріч декан факультету інформаційних технологій НУБіП ГЛАЗУНОВА Олена, професор, доктор педагогічних наук.

Олена Григорівна донесла до студентів профорієнтаційну інформацію про факультет, його діяльність та перспективи, а також запросила до слова завідувачів кафедр розповісти про переваги їхніх спеціальностей.

Про особливості вступної кампанії 2022 року розповів відповідальний секретар приймальної комісії КОВАЛЕВСЬКИЙ Сергій. Зокрема, присутні почули про спеціальні умови участі у конкурсному відборі, порядок визначення вагових коефіцієнтів для обчислення конкурсного балу при вступі. А також закликав абітурієнтів до активного спілкування і вступу до університету.

Для вступників на основі диплому молодшого спеціаліста є можливість вступу на основі сертифікатів ЗНО 2019-2021 років або потрібно буде зареєструватися та здати мультипредметний тест. Не потрібно буде писати фаховий іспит та не буде враховуватись середній бал диплому молодшого спеціаліста. Приємною новиною стала інформація про бюджетні місця, цьогоріч яких буде аж 15.

Активну участь у заході взяли всі спеціальності факультету:

121 Інженерія програмного забезпечення

122 Комп’ютерні науки

123 Комп’ютерна інженерія

125 Кібербезпека

126 Інформаційні системи та технології

051 Економіка (Економічнаа кібернетика)

051 Економіка (Цифрова економіка)

Наші студенти мали змогу познайомитися із спеціальностями, отримати відповіді на всі запитання щодо вступу, навчання, дозвілля та студентського побуту.

Найбільше запитань від абітурієнтів було до спеціальності Інженерія ПЗ – це загальний процес розробки програмного продукту. Відповідала завідуюча кафедри ГОЛУБ Белла. Вона розповіла, що такі спеціалісти  найбільш затребувані на ринку праці і мають хорошу можливість знайти високооплачувану роботу.

Про особливості навчання на своїх кафедрах розповіли завідувач кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки ЛАХНО Валерій і завідувач кафедри інформаційних систем і технологій ШВИДЕНКО Михайло.

Про дозвілля, благодійність, позанавчальні активності говорила голова студентської організації «ФІТ» СЕМЕНКО Аліна.

Випускник ПРОХОРІВ Денис розповів майбутнім  абітурієнтам, на що варто було б звернути увагу при виборі спеціальності.

 

КУДЕЛЯ Оксана, викладач програмування

та інформаційних дисциплін