Засідання педагогічної ради Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України»

Коледж

14 квітня 2022

14 квітня 2022 р. відбулося чергове засідання педагогічної ради ВСП «РФК НУБіП України».

Кристопчук Тетяна, секретар педагогічної ради, доповіла про хід виконання рішень попередніх педрад. Всі рішення педагогічних рад виконані, у стадії виконання перебувають рішення, термін яких припадає на пізніший період.

Корсун Ярослав, директор коледжу, проінформував членів педагогічної ради про підсумки діяльності колективу коледжу за період з 02.02.2022 до 13.04.2022. Наголосив, що навчання за ІІ семестр 2021-2022 навчального року розпочалося з 07.02.2022 у онлайн режимі, у зв’язку з тим, що м. Рівне знаходилося у червоній карантинній зоні. Акцентовано, що 17.03.2022 відбулося засідання атестаційної комісії ВС «РФК НУБіП України» з метою атестації педагогічних працівників коледжу. З 04.04.2022 до 08.04.2022 70 педагогічних працівників коледжу пройшли підвищення кваліфікації в НУБіП України ННІ неперервної освіти і туризму за програмою підвищення кваліфікації «Розвиток інноваційних професійних компетентностей у педагогічній діяльності». Проведено тиждень циклової комісії землевпорядних дисциплін з 04.04. до 08.04.2022 (9 заходів). Підкреслювалося, що у зазначений період викладачами коледжу було проведено 8 відкритих занять. Наголошувалося на досягненнях здобувачів освіти у спорті.

Царук Василь, заступник директора з навчальної роботи, проінформував про виконання законодавства в умовах дії правового режиму воєнного стану. Окреслив нормативну базу правового режиму воєнного стану, визначив обмеження, які можуть бути запроваджені в умовах воєнного стану, прокоментував основні проблемні питання зі сфери трудових відносин в умовах воєнного стану.

Проблема відповідності освітньої діяльності підготовки фахових молодших бакалаврів з менеджменту критеріям оцінювання якості освітньо-професійної програми – одне з питань порядку денного засідання педагогічної ради. Конончук Оксана, голова циклової комісії економічних дисциплін, гарант освітньої програми з менеджменту, зазначила, що обов’язковими умовами для акредитації є відповідність освітньо-професійної програми та освітньої діяльності закладу освіти за освітньо-професійною програмою певним критеріям. Зокрема, такими, як: структура та зміст освітньо-професійної програми; організація прийому на навчання за освітньо-професійною програмою та визнання результатів навчання, отриманих в інших закладах освіти; організація освітнього процесу; контрольні заходи, оцінювання програмних результатів навчання здобувачів освіти та академічна доброчесність; кадрове забезпечення реалізації освітньо-професійної програми; освітнє середовище та матеріальні ресурси; внутрішнє забезпечення якості освітньо-професійної програми.

Про роль органів студентського самоврядування у створенні безпечного освітнього середовища доповідав Панасюк Василь, голова студентського профкому. Окреслено проблеми студентського самоврядування в Україні. Визначено повноваження, права та сфери діяльності органів студентського самоврядування.

Русіна Неля, голова циклової комісії землевпорядних дисциплін, доповіла про перший рік ринку землі: реалії, підсумки та перспективи. Наголошувалося на тому, що відкриття ринку сільськогосподарської землі відбуватиметься у два етапи. Визначено, хто за  законом, не зможе придбати землю. Озвучено статистичні дані продажу земельних ділянок. Визначено причини відсутності ажіотажу на ринку землі. Окреслено недоліки запуску ринку землі в Україні

Секретар педагогічної ради